BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMojitolar artık alkolsüz mü olacak?----

Mojitolar artık alkolsüz mü olacak?

Mojitolar artık alkolsüz mü olacak?
21 Mayıs 2013 - 07:00 www.finansgundem.com

Gece hayatında yeni trend muhafazakâr eğlence

Bebek'teki Al Fakheer’in ardından, Cihan Kamer Kuruçeşme’de, 12 milyon lira yatırımla ‘Huqqa’ isimli bir mekân açtı. Kadınlar için alkolsüz karaoke yapılan Cafe Detone ise İTO, TOBB ve Coca-Cola’nın desteğiyle açıldı.
Hürriyet'in haberine göre, alkolsüz eğlence yerlerinin sayısı İstanbul’da hızla artıyor. Geçen ay Atasay’ın sahibi Cihan Kamer Kuruçeşme’de 12 milyon liraya ‘Alkolsüz Reina’ olarak anılan Huqqa isimli mekânı açtı. Bugüne kadar bu alanda yapılan en büyük yatırım olarak kabul edilen Huqqa’nın mimarisinden menüsüne kadar pek çok ayrıntı büyük bir titizlikle yapıldı. İşadamı Cihan Kamer’in yeme-içme sektörüne adım atmasını sağlayan bu mekanın en büyük özelliği 24 saat açık olması.
iPAD MENÜDE 300 ÇEŞİT
Alkol servis edilmemesi ve nargile çeşitliliği ile çok konuşulan mekânı, Boğaz’daki diğer eğlence merkezlerinden görüntü olarak ayırmak çok da kolay değil. Girişte iri cüsseli korumalar ve peş peşe koşuşturan valeler dikkat çekiyor. Huqqa, dünya mutfaklarından 140 yiyecek, 160 içecek seçeneğiyle geniş bir mönüye sahip. 300 çeşidin olduğu mönü iPad’lerde geliyor ve yemek seçimi buradan yapılıyor. Alkolsüz mojito gibi ilginç içecek seçenekleri de var. Mekânda nargileden sorumlu özel garsonlar da bulunuyor. 24 saat açık olan mekânın özellikle ramazan ayında sabahlara kadar dolması bekleniyor.
VIP LOCALI AL FAKHEER
Nargile tutkunu Elçin Azizov ise yılbaşında Bebek’te Al Fakheer’i açtı. Azizov bütün Ortadoğu’yu gezmiş ve oradaki her mekânda sadece bir tane olan VIP loca hizmetini, Al Fakheer’de bütün müşterilerine vermeyi hedeflemiş. Birbirinden perdelerle ayrılan 26 locanın tamamı VIP hizmet alıyor. Divanlara oturup, LCD TV’de istediğiniz programı izlemek ve nargile içmek mümkün. “Burası Muhteşem Yüzyıl’ın seti mi” sorusuyla sık sık karşılaşan mekânda dileyen iPad isteyip, internette vakit geçirebiliyor.
Messt ve Şazeli klasik
MUHAFAZAKÂR kesimin klasik mekânları arasında ilk sıralarda Nakkaştepe’deki Messt geliyor. İki köpünün aynı anda izlenebildiği mekânda mescid de bulunuyor. Muhafazakâr kesimin Sunset’i olarak anılan mekânda nargile de bulunuyor. Çamlıca’daki Şazeli de açıldığında muhafazakâr kesim arasında büyük sükse yapmıştı. Büyük bir bahçeye sahip bu mekânda da nargile var.
Kareoke kafede kına gecesi
37 yaşındaki Türkan Kanbur, son dönemin moda eğlencesi karaoke kafelere rahat gidemeyince, Coca-Cola, İTO ve TOBB ortaklığında hayata geçirilen ‘Fikrim Artık İşim Programına’na ‘Alkolsüz Kareoke Kafe’ projesiyle başvurdu. 250 kadının projesi arasında kazanan 2 iş fikrinden bir olmayı başaran Kanbur, aldığı 50 bin liralık hibeyle’ Cafe Detone’ adıyla alkolsüz karaoke kafesini İstanbul Ümraniye’de dün açtı. 2 çocuk annesi Kambur, ailelere ve kadınlara kareoke kına geceleri de dahil pekçok etkinlik yapmayı hedefliyor. Cafe Detone ailelerin ve kadınların rahat vakit geçirebilecekleri bir mekân olarak tasarlandı. Türkan Kanbur, ‘gün’ buluşmaları, doğum günü ve mezuniyet kutlamaları gibi kadınlara özel ya da aile toplantılarıyla da karaoke eğlencesini, Cafe Detone’de gerçekleştiriyor. Cafe Detone’de her gün karaoke seansı var, ayrıca özel organizasyonlar sırasında kadınlar ve aileler, Türkan Kanbur’un hazırladığı özel mönüler ve karaoke eğlencesi ile nezih ve rahat bir ortamda keyifli vakit geçirebiliyorlar. Kanbur, “Özellikle kadınlar için rahatça vakit geçirebilecekleri bir eğlence mekânı eksikliği vardı. Müzik, günlük hayattaki stresi atabilmek için çok önemli. Farklı ilçelerde de karaoke kafeler açmak ve daha fazla kadına ulaşmak istiyorum” diye konuşuyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)