BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaModa devinin kıyafetleri Gölcük'te üretilecek----

Moda devinin kıyafetleri Gölcük'te üretilecek

Moda devinin kıyafetleri Gölcük'te üretilecek
06 Ocak 2021 - 10:42 www.finansgundem.com

Global moda devi H&M’in çocuk ürünlerini üretecek fabrika, Gölcük’e kuruluyor. H&M’e yılda 7 milyon adet üretim yapan Sumoteks’in tekstil üssü şubat ayında faaliyete geçiyor.

Kocaeli Gölcük’e yeni bir yatırım daha geliyor. Ford Otosan’ın elektrikli araç bataryası montaj fabrikası kuracağını açıklamasının ardından, dünya moda devi H&M’e üretim yapan Türkiye’nin önemli tekstil üreticilerinden Sumoteks de yeni fabrikası için Gölcük’ü seçti.

Ünlü moda markasının çocuk giyimini üreten şirket, tekstil üssü için gün sayıyor. Çiğdem Yücesoy Subaşı'nın Dünya'daki haberine göre 700 kişinin çalışacağı fabrika, şubat sonunda faaliyete geçecek.

ÖRCÜN KÖYÜNDE TEKSTİL ÜSSÜ

Gölcük’te inşa edilen tekstil üssü, Örcün köyünde yer alıyor. Kocaeli merkeze 20 kilometre, Gölcük merkeze ise 3 kilometrelik bir mesafede bulunuyor. At çiftliğinin yakınında bulunan bir arazide yapılan inşaat, tamamlanıp hizmete girdiğinde tekstilde önemli bir merkez haline gelecek.

Fabrika için ihtiyaç duyulan alanlar için verilen iş ilanlarına karşılık beklentinin çok üstünde bir sayıda başvuru geldi. Yaklaşık 2 bin 500 kişilik başvuru alan şirkette işe alımlara başlandı. Bölgeye önemli bir istihdam sağlayacak olan fabrika ilçede heyecan yaratmış durumda.

AVRUPA'YA İHRACAT

Şirket sadece H&M’in Türkiye pazarına üretim yapmıyor. Avrupa ülkelerinin ihtiyacını da karşılıyor. Yeni tesisten 42 ülkeye ihracat yapacak olan şirket, global rekabet şartlarını en son teknolojiyi kullanarak hızlı bir servisle hizmet veriyor.

Dünya Bankası, Türkiye büyüme tahminini yükseltti

Vergi sisteminde AB modeline geçiliyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)