BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPiyasaMilyarderliğin değeri kalmadı----

Milyarderliğin değeri kalmadı

Milyarderliğin değeri kalmadı
12 Eylül 2013 - 01:38 www.finansgundem.com

Milyarder olmak artık o kadar da özel bir şey olmaktan çıktı, milyarderlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Wealth-X ve UBS'in yaptığı yeni araştırma verilerine göre, dünyadaki milyarderlerin sayısı 2.000’i aştı. Verilere göre milyarderlerin servetlerinin toplamı ise 6.5 trilyon dolar olarak gerçekleşiyor.
Rakamın büyüklüğünü anlatmak için belki de bir karşılaştırma yapmak daha doğru olabilir. Bu rakam Fransa ve Almanya'nın GSYH toplamının üzerinde gerçekleşiyor.
Milyarder nüfusunun 2.000 kişiyi bulmasına karşın, beklentiler ise bu rakamın çok daha altını işaret ediyordu. Tahminler bu sayının 1.200 ile 1.600 arasında gerçekleşmesi yönündeydi.
The World Ultra Wealth Raport'a göre (Dünya'nın ultra zenginleri raporu) dünyada 30 milyon dolar ve üstünde serveti olan kişi sayısı 200.000in altında gerçekleşiyor.

30 milyon dolar ve üzerinde serveti olan ve 'ultra zenginler' olarak adlandırılan kişiler 2013'de yüzde 6 arttı ve servetlerinin toplamı 28 trilyon doları buldu.
 Ultra zenginlere yeni eklenen kişilerin, gelişmekte olan ülkelerden değil de Amerika ve Avrupa'dan çıkması da şaşkınlık yarattı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)