BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMilyarderlerin casusluk kavgası----

Milyarderlerin casusluk kavgası

Milyarderlerin casusluk kavgası
01 Haziran 2021 - 17:29 www.finansgundem.com

ABD ile Çin arasında artan gerilim Çinli milyarder Guo Wengui ile ABD’li kumarhane patronu Steve Wynn arasında hukuki bir savaşa dönüştü.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük tartışmalı bölgelerinden biri olan Çin’in özel yönetim bölgesi Macau’da kârlı bir kumarhane imparatorluğu yürüten milyarder Steve Wynn’in ABD Adalet Bakanlığı’yla başı dertte. Bakanlıktan yakın zamanda yapılan açıklamada Wynn’in Çin lobisine katılması istendi. 3,2 milyar dolarlık net serveti bulunan kumarhane patronu Wynn’in bu talimatı yerine getirmemesi halinde kendisini ağır suçlamalar bekliyor.

ABD Adalet Bakanlığı Wynn’in dönemin ABD Başkanı Donald Trump’ın yönetimini ikna ederek Pekin’in arananlar listesindeki milyarder Guo Wengui’nin Çin’e gönderilmesine destek olmakla suçluyor. Sosyal medya fenomeni haline gelen Guo konuyla ilgili açıklamasında, “ABD Adalet Bakanlığı Çin Komünist Partisi’nin açgözlü bir casusu olarak görev yapması nedeniyle Wynn’e suç duyurusunda bulunmalıdır” dedi.

Bloomberg’in haberine göre, Guo sert açıklamalarıyla bilinen bir isim. Çin’den sürgün olan milyarder, üst düzey politikacılarla arkadaş olmasıyla ve sürekli olarak kendisine yönelik casusluk suçlamalarıyla tanınıyor. 2017’nin başından bu yana Guo, Eski Beyaz Saray Baş Strateji Danışmanı Stephen Bannon’la yakın ilişki içerisinde olmasıyla biliniyordu. Milyardere aynı zamanda 1,8 milyar dolarlık GTV medya şirketinin yönetim kurulu üyelerinden birisi.

Guo, Pekin devlet medyasına olan güvensizliği istismar ederek Çin diasporasının etkili bir sesi haline geldi. Neşeli kişiliği ile öne çıkan Guo aynı zamanda komplo teorileriyle de takipçilerini baştan çıkarıyor. Milyarder sosyal medyadaki popülerliğini GTV yoluyla ABD merkezli bir medya imparatorluğuna çevirmeyi hedefliyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Guo’nun 1,1 milyar dolarlık net serveti bulunuyor. Milyarderin açıklamaları Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in sert tepkilerine yol açarken Guo hakkındaki suçlamalar da yenilir yutulur cinsten değil. Guo, Çin’de elit bir üniversite olan Peking Üniversitesi’ne bağlı bir holdingi 3 milyar dolar borçla batırmakla suçlanıyor.

Çin’de üç çocuk kararının yankıları sürüyor

 

İsviçre’nin varlık yöneticileri kapılarını skandala açtı

 

Ethereum Bitcoin’i tahtından edecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)