BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarMilyarder yatırımcıdan Buffett’a: ‘Omahalı sosyopat dede’----

Milyarder yatırımcıdan Buffett’a: ‘Omahalı sosyopat dede’

Milyarder yatırımcıdan Buffett’a: ‘Omahalı sosyopat dede’
08 Nisan 2022 - 15:35 www.finansgundem.com

Bitcoin destekçisi milyarder Peter Theil, Bitcoin konusundaki karşıt tavrı gerekçesiyle milyarder Warren Buffett’ı ‘Omahalı sosyopat dede’ olarak isimlendirdi


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder risk sermayedarı Peter Theil efsane yatırımcı Warren Buffett’ın Bitcoin konusundaki karşıt görüşlerini dikkat çeken ifadelerle eleştirdi. Theil Perşembe günü gerçekleştirilen Bitcoin konferansında Buffett’un kripto para birimlerini durdurmaya çalışan “düşmanlar listesinin” en tepesinde olduğunu söyledi.

CNBC’nin haberine göre Miami’de gerçekleştirilen konferansta konuşan Theil, “bir numaralı düşman” olarak nitelendirdiği Omaha Kahini lakaplı Buffett için, “Omahalı sosyopat dede” tabirini kullandı.

2018 yılına kadar girişim firması Founders Fund aracılığıyla yüz milyonlarca dolar değerinde Bitcoin topladığı bildirilen Thiel, JPMorgan CEO'su Jamie Dimon ve BlackRock CEO'su Larry Fink hakkında da konuştu. Thiel, iki finansal yöneticinin görüntülerini ve Bitcoin hakkındaki düşüş yorumlarını içeren büyük görseller yayınladı.

Görsellerin hepsinde yaş bakımından büyük olanların hiyerarşik üstünlüğünü belirten yönetim şekli olan “gerontokrasi” kelimesine yer verildi. Thiel, Dimon’ı "New York şehrindeki önyargılı bankacılardan biri" olarak tanımladı.

Theil sunumunda Bershire CEO’su Buffett’ı üzerinde “fare zehri” yazan bir fotoğrafla gösterdi. Milyarder Bitcoin destekçisi bu fotoğrafla Buffett’ın Bitcoin için bir dönem kullandığı aynı ifadeye vurgu yaptı. Sunumda ayrıca Buffett’ın “Bitcoin sahibi değilim, asla olmayacağım” ifadelerine de yer verildi. Bu yılın başlarında Berkshire, kripto yatırımcıları arasında popüler olan Brezilyalı fintek bankası Nubank'a 1 milyar dolar yatırım yapmıştı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Theil söz konusu sert ifadelerinin en önemli sebebi olarak söz konusu isimlerin Bitcoin’e karşı aldığı tavrı gösteriyor. Theil açıklamasında, “Bitcoin’in bu noktadan 10 kat veya 100 kat ilerlemesi için vermemiz gereken savaş bu” ifadelerine yer veriyor.

Theil söz konusu isimlerin kripto para birimlerini destekleyen teknoloji olan blockchain’i iyi tanıttığını ancak Bitcoin’i ve meşruiyetini ortadan kaldırma ihtiyaçları bulunduğunu da sözlerine ekledi.

ABD’de Cumhuriyetçi politikacıların ve özellikle de eski ABD Başkanı Donald Trump’ın önde gelen destekçilerinden olan Theil, “Bitcoin’e varlık tahsis etmemeyi tercih etmeleri derinlemesine bir politik seçimdir” açıklamasında bulundu. Milyarder Bitcoin destekçisi Buffett’ın “gerçeklerin farkında olan bir dizi şirkete” yatırım yaptığını söyledi.

Habere göre Berkshire Hathaway'den bir temsilci yorum talebine yanıt vermedi ve bir JPMorgan sözcüsü ise konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

BlackRock sözcüsü, Fink'in geçen ay hissedarlara yazdığı mektupta yaptığı yorumlara işaret etti. Fink Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin dijital para birimlerinin benimsenmesini hızlandırabileceğini yazmıştı. BlackRock CEO’su "hassas bir şekilde tasarlanmış küresel bir dijital ödeme sistemi, kara para aklama ve yolsuzluk riskini azaltırken uluslararası işlemlerin çözümünü artırabilir" ifadelerine yer vermişti.

Buffett’tan 4 milyar dolarlık teknoloji yatırımı

 

Buffett’ın yatırım yaptığı fintek bankası halka arz olacak

 

Buffett 68 trilyon dolarlık çevre örgütünün hedefinde

 

Buffett petrol yatırımına doymadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)