BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMilyarder yatırımcı uyardı: Yanılmaktan korkmayın----

Milyarder yatırımcı uyardı: Yanılmaktan korkmayın

Milyarder yatırımcı uyardı: Yanılmaktan korkmayın
21 Haziran 2021 - 14:29 www.finansgundem.com

Ünlü hedge fonu yöneticisi katıldığı bir podcast programında finans patronlarına seslendi. Kendi başarısızlık tecrübelerine atıfta bulunan ünlü yatırımcı yapılan yanlışlardan ders çıkarmaya odaklanılması gerektiğini söyledi.


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hedge fonu şirketi Bridgewater Associates'in milyarder fon yöneticisi ünlü yatırımcı Ray Dalio, son dönemlerde finans dünyasında görülen skandallara dikkat çekerek finans patronlarına hatalarından ders çıkarması gerektiğini söyledi. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, 20,3 milyar dolarlık net serveti bulunan milyarder yatırımcı, yatırım stratejileriyle olduğu kadar renkli kişiliğiyle ve kişisel gelişim konusunda yayınladığı çok satan kitaplarıyla da biliniyor. Dalio fon yönetimi kariyerinin yanı sıra kişisel gelişim alanında ürettiği kişilik testleriyle de biliniyor.

Financial News’in haberine göre Dalio, katıldığı bir podcast programında, “Bilmediğiniz şeylerle nasıl başa çıkılacağını öğrenmek her şeyden önemlidir” ifadelerine yer verdi. 1979 yılında Dalio, Amerikan bankalarının yabancı ülkelere ödeyebileceklerinden daha fazla borç verdiğini ve borç kriziyle ekonomik çöküşün gelmekte olduğu öngörüsünde bulunmuştu.

Ancak Dalio’nun öngördüğü ekonomik çöküş gerçekleşmedi. Dalio hem kendisinin hem de müşterilerinin parasını kaybederken borçlarını ödemek için babasından 4 bin dolar borç almak zorunda kaldığını söylüyor. Milyarder yatırım uzmanı bu acı verici ve aşağılayıcı tecrübenin onu daha iyi bir yatırımcı yaptığını sözlerine ekledi.

Dalio röportajında, “Çok fazla acı çektim ve bunun sonucunda yeni bir prensip öğrendim: Çekilen acıyla derinlemesine düşünmenin toplamı ilerlemeye eşittir. Acıdan kaçmanın bir yolu vardır. Ancak acı bir eğitim mekanizmasıdır” ifadelerine yer verdi.

Dalio, güçlü tartışmaların genellikle çatışmacı olarak görüldüğünü, ancak yoğun tartışma ortamının eğitim sistemi de dahil olmak üzere birçok alanda daha fazla teşvik edilmesi gerektiğini savundu.

Milyarder yatırımcı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Eğer bir anlaşmazlık varsa yanılan kişinin karışınızdaki değil de siz olduğunuzu nasıl anlarsınız? Tam da bu nedenden düşünsel anlaşmazlık sanatı, karşı tarafın da düşüncelerini göz önünde bulundurabilmek elbette doğru cevaba ulaşmak için önemli bir adımdır.

“Beynimizde bir şey var ve o şey bize bir anlaşmazlığı agresif bir hareket olarak tanımlıyor ve bunun karşılığında savaşma ya da kaçma refleksi gösteriyor. Yani eğer benimle aynı görüşte değilseniz bu bana saldırıyorsunuz anlamına mı geliyor? Hayır. Sadece merak ediyorum, sadece katılmıyorum ancak bu da hayatın bir parçası.”

Dalio, bu düşüncelerin bir kısmının yetişmiş olduğu eğitim sistemiyle ilgili olduğunu belirtiyor. Milyarder yatırımcı, “Demek çok zekisiniz. Doğru cevabın ne olduğunu biliyorsunuz. Bu size yanıldığınız zaman öğrenebileceklerinizin faydasını sağlamaz. Ancak neredeyse bütün öğrenme süreci yanılmış olmanız sonucunda ortaya çıkar. Çünkü eğer haklıysanız öğrenecek bir şey kalmış mıdır ki? Ve eğer yanılıyorsanız bu bir öğrenebilme fırsatıdır ki bu öğretilemez” açıklamasında bulundu.

Aviva yatırım alanında büyümek için küçülüyor

 

BBVA bankacılıktaki gücünü kripto alanına taşıyor

 

Neden dünyada henüz etkili bir Kovid-19 ilacı yok?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)