BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBBVA bankacılıktaki gücünü kripto alanına taşıyor----

BBVA bankacılıktaki gücünü kripto alanına taşıyor

BBVA bankacılıktaki gücünü kripto alanına taşıyor
21 Haziran 2021 - 13:25 www.finansgundem.com

BBVA, İsviçre’deki müşterileri özel bankacılık müşterileri için kripto alım satım işlemlerini portföylerdeki diğer yatırımlarla birleştiren yeni bir uygulamayı kullanıma sunuyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dev İspanyol bankası BBVA’nın İsviçre birimi, seçili bir kullanıcı grubuyla altı ay süren pilot uygulamanın ardından, ilk kez kripto varlık alım satım ve gözetim hizmetini tüm özel bankacılık müşterilerinin kullanımına sunuyor. Dev bankanın yeni hizmeti, dijital varlık yatırımlarıyla ilgilenen İsviçreli özel bankacılık müşterileri için 21 Haziran itibarıyla kullanımına açılıyor.

BBVA İsviçre’nin CEO’su Alfonso Gómez konuyla ilgili açıklamasında, “Kademeli olarak kullanıma sunulması BBVA İsviçre’nin hizmet operasyonlarını test etmesine, güvenliği güçlendirmesine ve hepsinden de önemlisi yüksek volatiliteye ve yüksek risklerine rağmen kripto varlıklara ya da dijital varlıklara yönelik yatırımcılar arasındaki yoğun portföy çeşitlendirilmesi talebini görmemize izin verdi” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre BBVA’nın kripto para açılımıyla birlikte, müşteriler için Bitcoin yönetim sistemi, kripto para performansının diğer varlık birimleriyle, fonlarla veya yatırımlarla birlikte görülebileceği tek bir bankacılık uygulamasıyla tamamen entegre hale geliyor.

BBVA, yeni hizmeti için çeşitli kripto borsalarını ile birleşerek Bitcoin varlıklarının euroya veya başka bir mevcut para birimine karşılıklı olarak otomatik bir şekilde dönüştürülebilmesine imkan sağlıyor. Uygulama müşterilerin yasadışılık riski olan bir bağımsız brokerla iletişime geçmeksizin kripto alım-satım işlemi yapabilmesine izin veriyor.

Gómez yeni uygulamaya ilişkin, “Bankacılık hizmetinin kalitesini yeni başlayan kripto varlık dünyasına taşıyoruz” açıklamasında bulundu.

BBVA İsviçre CEO’su uygulamanın başka ülkelere veya diğer müşteri türlerine genişletilmesi konusunun, piyasaların vade, talep ve düzenleme açısından uygun koşulları karşılayıp karşılamadığına bağlı olacağını söyledi.

Bitcoin, Ethereum'a karşı!

 

İngiliz banka kripto parayı yasaklıyor

 

Goldman, İngiltere'de kurumsal bankacılığa giriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)