BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİngiliz banka kripto parayı yasaklıyor----

İngiliz banka kripto parayı yasaklıyor

İngiliz banka kripto parayı yasaklıyor
21 Haziran 2021 - 08:19 www.finansgundem.com

ABD’li bankalar kripto paralar için yeni birimler oluştururken, İngiliz finans kurumları ise suiistimallere karşı dijital paraları işleme kapatıyor

Bank TSB, dolandırıcılık endişesiyle kripto alımlarını yasaklayacak. Telegraph gazetesinin bir haberine göre, İngiliz TSB Banking Group, alım-satım platformlarında "aşırı yüksek" dolandırıcılık oranlarına ilişkin korkular nedeniyle 5 milyondan fazla müşterinin kripto para satın almasını yasaklamaya hazırlanıyor.

Şirket, Barclays Plc, Monzo Bank ve Starling Bank'ın geçtiğimiz haftalarda Binance gibi kripto para ticaret platformlarına nakit transferlerini engellemek için yaptığı geçici hamlelerin ardından benzer bir harekete girişen son İngiliz bankası oldu.

Gazeteye göre, TSB, ticaret platformlarının suiistimal tespit ettiğinde kripto alımlarını engellemeye çalışacak ve haftalar içinde bir yasak getirilecek. Banka, kripto ticaret platformlarına yapılan yaklaşık sekiz ödemeden birinin dolandırıcılıkla sonuçlandığını tahmin ederken, kripto dışı transferlerde bu oran 5.500'de bir.

Banka, müşterilerini etkileyen tüm kripto dolandırıcılıklarının yaklaşık üçte ikisinin Binance platformuna bağlı olduğunu ve 15 Mart ile 15 Nisan arasında bir ayda 849 müşterinin Binance hesaplarıyla dolandırıcılara para kaptırdığını belirtti.

İtalya, İngiltere'den geleceklere 5 günlük karantina şartı getirdi

 

Yeni bankacılık kuralları kripto paraları tanıyor

 

Bitcoin banka kurtarma paketlerinden daha mı zararlı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)