BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMilyarder iş insanının serveti adres değiştirdi----

Milyarder iş insanının serveti adres değiştirdi

Milyarder iş insanının serveti adres değiştirdi
09 Eylül 2020 - 15:33 www.finansgundem.com

İngiltere’nin AB’den ayrılmasında destekçi olan isimlerden milyarder Anthony Bamford cazip vergi fırsatları nedeniyle servetini Karayipler’den İsviçre’ye taşıdı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İnşaat sektörünün en önemli şirketlerinden ekskavatör üreticisi JCB’nin milyarder başkanı Anthony Bamford on yıllar boyunca aile servetini besleyen düzenlemeleri değiştirerek hisselerini firmanın Karayipler’deki merkezinden İsviçre’ye taşıdı.

Bloomberg’in haberine göre, İsviçre'nin Vaud kantonunda bulunan JCB Group Holdings Sarl, böylelikle milyarder İngiliz iş adamı ve ailesinin kontrol ettiği hisseleri bünyesinde bulunduruyor. Bamford ailesinin hisseleri bir zamanlar düşük vergi cenneti olarak bilinen ve zenginlerin en sık tercihlerinden olan Karayipler’deki Curacao Adası’nda değerleniyordu.

Vergiden kaçmanın yeni yolu

Bu hamle, dünyanın en zengin insanlarının servetlerini korumak için ne kadar ileri gittiklerini gösteriyor. İki yıl öncesinde dört Çinli iş adama 17 milyar dolardan fazla aile varlığını çeşitli Karayipler’deki varlıkları satın alarak ülkeye aktarmışlardı.

JCB’nin ve Bamford’un sözcüsü konuyla alakalı yorum yapmayı reddetti. Daha önce JCB hisselerini kontrol eden Curacao varlıkları 1976 yılında kuruldu. Tax Justice Network’e göre, bölge daha sonra kısmen Hollandalı şirketler tarafından yerel firmalara ödenen temettülerin olumlu vergi muamelesi görmesiyle gelişen bir denizaşırı finans merkezi haline geldi. Curacao o zamandan beri yasalarını küresel standartlara uygun şekilde değiştirerek, Avrupa Birliği'nin vergi cenneti kara listesindeki topraklara isim verme riskini önledi. JCB ya da Bamford ailesi ile ilgili herhangi bir vergi kaçırma iddiası da bulunmuyor.

İsviçre de küresel standartları karşılamak için vergi rejimini değiştirdi, ama hala dünya çapında 22 fabrikaları olan JCB gibi çok uluslu firmalar için cazip bir yer görünmeye devam etmekte. Buna ek olarak, İsviçre’nin çifte vergilendirmeyi önlemek için 100'den fazla diğer ülkeyle anlaşmaları bulunuyor ve bu da ülkeyi uluslararası faaliyetler için bir çekim merkezi haline getiriyor.

Londra merkezli ofisinde zengin kişilere vergi danışmanı olarak görev yapan Mark Davies, "İsviçre'de kesinlikle uzun bir ömür var ve AB'nin kara listesine girme olasılığı düşük. Ayrıca, harika bir bankacılık ağına sahip" ifadelerini kullandı.

Brexit destekçisi 74 yaşındaki Bamford, babasının 1975 yılından beri kurduğu şirketin başkanı. İngiltere'nin AB'den çıkışı sürecinde diğer milyarder Brexit destekçileri de ülkenin 2016'da ticaret bloğundan ayrılma kararından bu yana servetlerini taşıdı. Brexit destekçisi ünlü mucit ve Dyson markasının kurucusu James Dyson da servetini Singapur’a taşımıştı.

JP Morgan’da kredi yolsuzluğu

 

ABD'nin en büyük 20 mirası

 

ECB'den bankalara 'hazırlanın' baskısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)