BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMicrosoft'un karı beklentinin üzerinde----

Microsoft'un karı beklentinin üzerinde

Microsoft'un karı beklentinin üzerinde
19 Nisan 2013 - 07:39 www.finansgundem.com

Maliyet kontrollerinin yardımıyla Microsoft'un kârı beklentiyi aşarak yüzde 19 arttı

Microsoft Corp.'un üçüncü çeyrek kârı, maliyet kontrolleri ve Windows 8 işletim sistemini kullanan kişisel bilgisayar talebinin düştüğü esnada şirket ve sunucu yazılımı satışlarının desteğiyle analistlerin beklentisini aştı.
Microsoft'un net geliri 31 Mart'ta sonlanan çeyrekte yüzde 19 artarak 6.06 milyar dolara ulaştı. Şirketin hisse başı kârı 72 cent oldu ve analistlerin 68 cent beklentisini aştı. Teknoloji şirketinin geliri yüzde 18 kazançla 20.5 milyar dolara ulaşarak, beklentilere paralel gerçekleşti.
Şirketin CEO'su Steve Ballmer, Office sistemlerinin işbirliği ve telekonferans programlarındaki satışlar artarken, maliyeti de kontrol altında tuttu. Bu durum, tarihin en sert düşüşünü kaydeden kişisel bilgisayar satışlarının etkisini hafifletti.
Maliyet kesintilerinin Microsoft'a yardımcı olduğunu söyleyen Pacifis Crest Securities LLC'nin analistlerinden Brendan Barnicle, pazarlama maliyetlerinin beklentinin yüzde 10 altında geldiğine dikkat çekti.
Miscrosoft, 1 Temmuz'da başlayacak olan bir sonraki mali yıl için operasyonel masraflarının 31.6 milyar dolar ile 32.2 milyar dolar arasında olacağını öngördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)