BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiMicrosoft'ta yeniden yapılanma----

Microsoft'ta yeniden yapılanma

Microsoft'ta yeniden yapılanma
24 Haziran 2013 - 13:12 www.finansgundem.com

Microsoft 1 Temmuz'da kapsamlı bir değişikliğe gidecek

Microsoft’un köklü bir yeniden yapılanma hazırlığı içinde olduğu bir süredir konuşuluyor. AllThingsD’nin haberine göre, şirketin pek çok birimini kapsayacak bu yeniden yapılanma hareketi 1 Temmuzda resmen duyurulacak.
 Hareketin şirketin CEO’su Steve Ballmer tarafından yürütüldüğü belirtilirken, Microsoft yöneticilerinin tamamının fikirlerine başvurulmadığı konuşuluyor. Söz konusu değişikliklerin ardından bazı yöneticilerin pozisyonlarını kaybedebileceği ve şirketin gelecek planlarının değişebileceği ifade edilirken, AllThingsD’ye konuşan şirket içinden bir kaynak yeniden yapılanmanın çok büyük olacağını dile getirdi. Bu yeniden yapılanmanın Ballmer’ın Microsoft’a mirası olacağını söyleyen kaynak, değişimin uzun süreden bu yana ilk kez bu kadar fazla hissedildiğini ve şirkette bazı ayrılıkların yaşanabileceğini belirtti.
Teknoblog'un haberinde, Ballmer’ın bu yeni yapılanma kapsamında şirket içinde dört farklı birim oluşturmayı planladığı söyleniyor. Kurumsal, uygulama ve servisler, donanım ve işletim sistemleri grubu olarak dört farklı yapıya kavuşacak olan şirkette işletim sistemleri grubunun Windows Phone şefi Terry Myerson ve Windows şefi Julie Larsson-Green tarafından birlikte yönetileceği konuşuluyor. Microsoft’un bu yeni dönemde Windows ve Windows Phone’u daha yakın hale getirmeye ayrı bir mesai ayıracağı da kaynaklar tarafından sağlanan bilgiler arasında. Şirket geçtiğimiz ekim ayında Windows 8 ve Windows Phone’da ortak bir Kernel kullanmaya başlasa da, her iki platformda da çalışan uygulamaların halen yazılımcılar tarafından elden geçirilmesi gerekiyor.
Microsoft’un her yıl düzenlediği yazılımcı konferansı BUILD ise önümüzdeki çarşamba günü San Francisco’da başlayacak. Yazılım devinin bu etkinlik kapsamında Windows 8.1 güncellemesini gözler önüne çıkarması beklenirken, 1 Temmuzda başlayacak yeni mali yıl öncesi yeniden yapılanmaya ilişkin bazı duyuruların da bu etkinlik çerçevesinde gerçekleştirileceği düşünülüyor. Bu değişikliklerin gerçekleşmesi takdirde, 2000 yılında CEO’luk görevini Bill Gates’ten devralan Steve Ballmer ilk kez bu denli köklü değişikliklerin altına imza atmış olacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)