BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMicrosoft oyunlarda iOS ve Android'i hedef aldı----

Microsoft oyunlarda iOS ve Android'i hedef aldı

Microsoft oyunlarda iOS ve Android'i hedef aldı
25 Haziran 2013 - 11:09 www.finansgundem.com

Microsoft mobil platformalar için oyun atağı geçti

Microsoft mobil oyun pazarında konumunu güçlendirmek için vazgeçilmez oyunlarını akıllı telefon platformları iOS ve Android’e getirmek için hazırlıklara başladığı iddia ediliyor. Japon gazetesi Nikkei tarafından yayınlanan habere göre, Microsoft, Japon mobil oyun geliştiricisi KLab ile anlaşarak bu konuda ilk adımını attı.
iOS ve Android kullanıcılarıyla buluşacak ilk oyun, Microsoft’un efsane olarak tanımlanan, Age of Empires olacak. Oyunun mobil versiyonlarının mobil gelişim stüdyosu KLab tarafından hazırlanacağı belirtilirken, stüdyonun Microsoft’tan oyunları küresel dağıtım için lisansladığı öğrenildi. Nikkei Microsoft’un bu hamlesinin oyun pazarı için bir dönüm noktası olabileceğini, hatta Sony ve Nintendo gibi rakip şirketlerin mobil stratejisini etkileyebileceğini iddia etti. Ancak Age of Empires Microsoft’un iPhone kullanıcılarına sunduğu ilk mobil oyun olmayacak. Şirket 2011 yılında Kinectimals’ı iOS’te yayınlamıştı
Microsoft’tan yapılan açıklamada “Age of Empires’ın mobil oyununu çıkarmak için KLab ile Microsoft anlaşmaya vardı. iOS ve Android platformlar için İngilizce olarak tüm dünyada yayınlanacak oyun ileride diğer dillerde ve Windows Phone için de çıkartılacak. Diğer Xbox oyunlarının iOS ve Android platformlarda yayınlanacağına dair raporlar yanlış bilgi içermektedir. Şu an için Age of Empires dışında başka bir açıklamamız olmayacaktır.”
Microsoft’un resmi açıklamasının da gösterdiği gibi çok yakında akıllı telefonlarda Age of Empires rüzgarı esecek. Her ne kadar diğer Xbox ve PC oyunları için Microsoft kesin bir açıklama yapmasa da KLab ile anlaşmaları başka mobil oyunları da beraberinde getirecek gibi gözüküyor. Xbox One öncesi Microsoft’un bu atağına bakalım Sony nasıl karşılık verecek?
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)