BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHavada rekor----

Havada rekor

Havada rekor
03 Ağustos 2013 - 21:57 www.finansgundem.com

Bayram tatiline çıkanlar rekor getirdi

Ramazan Bayramı tatiline işyerlerinden izin alarak cuma gününden itibaren çıkanlar İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yeni bir rekorun kırılmasına yol açtı. Uçak ve yolcu trafiğinin arttığı yaz sezonunda bir de bayram tatili için gidenlerin yoğunluğu eklenince Atatürk Havalimanı'ndan cuma günü bir günde tam 1213 uçak kullanarak rekor kırıldı. Aynı gün 123 bin 131 yolcu geçiş yaptı. Havayolu şirketleri yoğun talebi karşılayabilmek için ek seferler düzenledi.
Türkiye'nin dünyaya açılan en önemli kapısı konumundaki İstanbul Atatürk Havalimanı bugüne kadar bir günde iniş ve kalkış yapan uçak sayısı olarak en fazla uçağı dün (cuma) ağırladı. Cuma gününden itibaren işyerlerinden izin alarak bayram tatiline çıkanlarla, gurbetçilerin bayram için Türkiye'ye gelmeye başlaması İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yeni bir uçak rekoru kırmasına neden oldu. 2 Ağustos Cuma günü yaşanan yoğunlukta Atatürk Havalimanı bir günde kullanılan en fazla uçak sayısını 1203'ten 1213'e taşıyarak yeni bir rekor kırdı. Cuma günü 609 iniş ve 604 uçağın kalkış yaptığı Atatürk Havalimanı'nda aynı gün özellikle bayram tatiline çıkanlardan dolayı önemli bir yolcu artışı yaşandı. Aynı gün 123 bin 131 yolcu geçiş yaptı.
PASAPORT BANKOLARINDA UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU
Terminal giriş kapıları başta olmak üzere pasaport bankolarında uzun kuyruklar meydana geldi. Özellikle tatil için Türkiye'ye gelen turist kafilelerinin yoğunluğu dikkat çekerken Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminal giriş kapılarının yanı sıra pasaport bankolarında kuyruklarda yolcular dakikalarca kendilerine sıra gelmesi için beklemek zorunda kaldı.
EK SEFERLER DÜZENLENDİ
Tatil beldelerine sahip kentlere konulan ek seferlere rağmen, bayram döneminde uçaklarda yer bulmak zorlaştı. Yerli ve yabancı havayolu şirketlerinin bayrama denk gelen uçuşlarında doluluk oranlarında önemli artışlar yaşanırken, Türk Hava Yolları bayram tatili nedeniyle artan yolcu talebini karşılamak amacıyla 8-12 Ağustos tarihleri arasına Bodrum, Dalaman ve Antalya çoğunlukta olmak üzere 61 ek sefer koydu. Özel havayolu şirketlerinden Pegasus 123, Atlasjet 2 ek sefer düzenleyecek. Onur Air ise talebin yoğun olduğu seferlerde geniş gövdeli uçaklar kullanacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet03 Ağustos 2013 22:22

    nazar degmesin allah thy güç kuvvet versin müşterilerini eksiltmesin daima arttırsın iyi uçuşlar thy