BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMiçotakis'ten Türkiye çıkışı----

Miçotakis'ten Türkiye çıkışı

Miçotakis'ten Türkiye çıkışı
28 Nisan 2022 - 17:48 www.finansgundem.com

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Türkiye'ye savaş uçakları ile Yunan hava sahasını ihlal etmeyi durdurması çağrısında bulunarak konu hakkında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i bilgilendirdiğini açıkladı.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Türkiye’ye savaş uçakları ile Yunan hava sahasını ihlal etmeyi durdurması çağrısında bulunarak bu tarz adımların Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası kritik bir dönemde NATO’nun birlik ruhuna zarar verdiğini söyledi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Başbakan Miçotakis konu hakkında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i de bilgilendirdiğini söyledi.

Dün de Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Türkiye’nin Ege Denizi üzerinde yasadışı ve “kabul edilemez provakasyonlar” olarak nitelediği uçuşları nedeniyle Atina büyükelçisine protestoda bulunmuştu.

Miçotakis, “Genel Sekreter’e bir NATO müttefikinin bu tarz hareketlerde bulunmasının kabul edilemez olduğunu söyledim” dedi.

Miçotakis, “Rusya’nın Ukrayna’yı işgal ettiği birlik olmanın hepimiz için vazgeçilmez olması gereken böylesi zamanlarda bu tarz adımlar atılması Avrupa’nın güvenliğine ve NATO’nun birliğine zarar veriyor” dedi.

Türk yetkililer konuya ilişkin sorulara henüz yanıt vermedi. Ankara ve Atina arasında Ege’deki hava sahası konusunda yıllardan beri süren bir anlaşmazlık bulunuyor.

Yunanistan'da asgari ücrete zam

 

Yunanistan'dan Rusya'ya yaptırım: Tankere el koydu!

 

Japonya ve Yunanistan'dan savaş mesajı: Karşı çıkılmalı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)