BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiMetaverse’ün kazananları çip üreticileri olacak----

Metaverse’ün kazananları çip üreticileri olacak

Metaverse’ün kazananları çip üreticileri olacak
13 Ocak 2022 - 15:53 www.finansgundem.com

Tüm dünya büyük bir hızla Metaverse evrenine geçiş için hazırlık yapıyor. Ancak Morningstar’ın konuyla ilgili yayınladığı rapora göre bu yeni sosyal mecranın kazananları yüksek teknolojili çip üreticileri olacak

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Analistler, büyük miktarda bilgi işlem gücü gerektiren Metaverse'ün küresel çip üreticilerine fayda sağlamaya hazır olduğunu, ancak teknolojiyle ilgili diğer endüstrilerin de bundan kazanç sağlayabileceğini söylüyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, birçokları tarafından internetin yeni nesli olarak görülen Metaverse, Oculus gibi sanal gerçeklik gözlükleri aracılığıyla kontrol edilebilen üç boyutlu avatarlar aracılığıyla insanların birbiriyle etkileşime geçtiği sanal bir dünyayı ifade ediyor.

Kullanıcılar Metaverse aracılığıyla, oyun, sanal konserler veya canlı spor etkinlikleri gibi sanal aktivitelere katılabilecekler.

Metaverse, geçen yıl sosyal medya devi Facebook'un Ekim ayında adını Meta olarak değiştirdiğini duyurmasıyla dikkatleri üzerine topladı. Analistler, bu sanal dünyayla ilgili teknolojiler ortaya çıktıkça büyük teknoloji firmalarının da fayda sağlayacağını belirtiyor.

DBS Bank’in Baş Yatırım Sorumlusu Hou Wey Fook CNBC’deki açıklamalarında, “Metaverse’ün kazanları gerçekte teknoloji şirketleri olacak” dedi. Fook Metaverse'in çok fazla bilgi işlem gücüne ihtiyaç duyması sebebiyle yarı iletken üreticisi firmaların açık bir şekilde fayda sağlayacağını söyledi.

Ancak Morningstar geçen hafta yayınladığı bir raporda, çip üreticilerin arasında kazananlar tarafının da “düzensiz” olacağını söyledi. Morningstar raporunda, “Bir 'Metaverse' içinde gerçekleşen görevlerin çoğu, muazzam miktarda verinin gerçek zamanlı olarak işlenmesini gerektiriyor. Bunu karşılayacak gelişmiş işlem devreleri ise yalnızca TSMC, Samsung ve Intel’de bulunuyor” ifadelerine yer verildi.

Raporda United Microelectronics Corporation, SMIC ve GlobalFoundries gibi daha düşük ölçekli çip üreticilerinin sadece güç yönetimi veya sürücü görüntüleme gibi daha düşüklü değerli parçaların arz zincirinden yararlanabileceği belirtildi.

Geçtiğimiz yıl çip üreticisi Nvidia’nın hisseleri Metaverse umutlarıyla birlikte %125 yükseldi. CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer Nvidia’yı Metaverse’e yatırım yapmak isteyen yatırımcıların satın alması gereken dört önemli hisse senedinden biri olarak seçmişti.

Özel bankacılık firması Lombard Odier Aralık ayında yayınladığı bir raporda, Metaverse’e yönelen yatırımcıların bulut bilişim, yapay zeka ve video oyunları grafikleri gibi bu yeni teknolojinin "kilit yapı taşlarını" tedarik eden firmalar üzerine düşünebileceğini söyledi.

Bu tür nakit paranın kullanılmadığı sanal ortamlarda blockchain teknolojisi ve kripto para birimleri de kilit bir rol oynayabilir. Bankadan yapılan açıklamada blockchain tarafından desteklenen ve sanat veya koleksiyon gibi varlıkların telif hakkını temsil eden NFT’lerin, dijital içerik oluşturma ve para kazanma konusunda ‘ilginç’ bir ekosistem oluşturabileceği belirtildi.

Lombard Odier’in NFT’lere ilişkin, "Bu varlıklar, sanat eserlerinin veya kendi üretimlerinin Metaverse üzerinde kullanım hakkını sağlayabilir ve yeni bir sanal ekonomiye kapı açabilir. Bu alanda, insan yaratıcılığının neredeyse hiçbir sınırı yoktur" dedi.

Facebook’un çatı şirketi Meta'nın yanı sıra Apple, Microsoft ve Google, Metaverse için yeni donanım ürünleri ve yazılım hizmetleri yayınlamak için hazırlanıyor.

Çin de Metaverse dünyasına hızlı bir giriş yapmayı hedefliyor. Çin’in en büyük şehri Şanghay, Metaverse'ü beş yıllık kalkınma planına dahil etti. Planda, "Metaverse'ün kamu hizmetleri, iş ofisleri, sosyal eğlence, endüstriyel üretim, üretim güvenliği ve elektronik oyunlar gibi alanlarda uygulanmasının teşviki" çağrısında bulunuldu.

Metaverse arsalarına en büyük talep Türklerden

 

Metaverse çılgınlığı: 1 dakikada zarara dönebilir!

 

Metaverse balon mu geleceğin yatırımı mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)