BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPiyasaMerkez faiz artırdı, yen güç kaybetti----

Merkez faiz artırdı, yen güç kaybetti

Merkez faiz artırdı, yen güç kaybetti
29 Ocak 2014 - 09:38 www.finansgundem.com

Türkiye'nin faiz artışının güvenli varlık taleplerini azaltması üzerine yen değer kaybetti

TCMB'nin TL'deki satışları kontrol altına almak için faizleri artırarak, güvenli varlık talebini azaltması üzerine yen ve İsviçre frankı, önemli paralar karşısında zayıfladı. Fed'in, ekonomistlerin tahvil alımlarında daha fazla azaltım yapılmasını beklediği toplantısının sonlandırmasının öncesinde Japon yeni, dolar karşısında 3. gününde de değer kaybetti. Türk Lirası, olağanüstü toplantıyla merkez bankasının ana faiz oranını iki katının üzerine çıkarmasının ardından 3. seansında da yükseldi. Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları, Güney Afrika ve Güney Kore para birimleriyle birlikte güçlendi. Yeni Zelanda Merkez Bankası yarın politika toplantısı yapacak.
TCMB'nin, para birimini koruma konusunda ciddi olduğunu gösteren agresif bir hamlede bulunduğuna dikkat çeken ANZ Bank New Zealand Ltd.'ın forex yöneticilerinden Sam Tuck, "Yendeki güvenlik ve istikrar primi, gelişen piyasalar ve Avustralya doları gibi daha riskli para birimlerinin iskontosu ortadan kalkmış oldu" dedi.
Yen, dolar karşısında Tokyo saati ile 14:19 itibariyle yüzde 0.3 zayıflayarak 103.26 düzeyine geriledi ve önceki 2 günde kaydettiği yüzde 0.6 oranındaki kayıbı genişletti. Japon yeni, euro karşısında da yüzde 0.2 değer kaybederek 141 düzeyine indi. Dolar, euro karşısında yüzde 0.1 güçlenerek 1.3655 seviyesine çıkarken, İsviçre frankı, dolar karşısında yüzde 0.3 düşerek 90.03 centim'e geriledi. Türk Lirası, dolar karşısında yüzde 4.1 değerlenerek 2.1648 düzeyine çıkarak önceki 2 gündeki yüzde 3.7'lik kazancını genişletti. TL, 27 Ocak'ta 2.3900 seviyesinden rekor düşüğünü kaydetmişti.
Avustralya doları, ABD doları karşısında yüzde 0.3 güçlenerek 88.04 ABD centinden işlem görürken, Yeni Zelanda doları da yüzde 0.2 kazançla 82.75 ABD centine çıktı. Güney Afrika randı ve Güney Kore wonu, dolar karşısında yüzde 1'in üzerinde değerlendi. Güney Kore'nin bugün açıkladığı verilere göre ülkede fabrika üretimi beklentinin üzerinde geldi ve cari fazla da rekora genişledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)