BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez Bankası'ndan Bakanlar Kurulu'na sunum----

Merkez Bankası'ndan Bakanlar Kurulu'na sunum

Merkez Bankası'ndan Bakanlar Kurulu'na sunum
04 Ocak 2016 - 21:18 www.finansgundem.com

TCMB'nin yaptığı sunumda enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruşun sürdürüleceği bildirildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı'nın Bakanlar Kurulu'nda yaptığı sunum TCMB'nin internet sitesinde yayımlandı.

Sunumda enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruşun sürdürüleceği belirtildi. Sunumda "mevcut para politikası duruşu enflasyon görünümüne karşı sıkı,döviz likiditesinde dengeleyici ve finansal istikrarı destekleyicidir" ifadesine yer verildi.

"Önümüzdeki toplantıdan itibaren sadeleşmeye başlanabilecektir"
Cari işlemler dengesindeki iyileşme devam etmekte olduğu belirtilirken Avrupa Birliği ülkelerindeki talep artışının büyümeyi ve dengelenmeyi desteklediğine vurgu yapıldı. 

Sunumda "Açıklanan yapısal reformların uygulamaya geçirilmesi büyüme potansiyelini önemli ölçüde artırabilecektir" ifadesi kullanıldı.

Sunumda "Küresel para politikalarındaki normalleşmenin başlaması ile birlikte oynaklıklarda gözlenen düşüşün kalıcı olması halinde önümüzdeki toplantıdan itibaren para politikasındaki sadeleşme adımlarına başlanabilecektir" dendi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)