BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMerkez Bankası bankalardan altın alacak----

Merkez Bankası bankalardan altın alacak

Merkez Bankası bankalardan altın alacak
28 Mart 2022 - 08:45 www.finansgundem.com

Ukrayna savaşı sonrasında Batı’nın tedbirleriyle zor günler geçiren Rus bankalarına yönelik her türlü desteği sağlayan Rus Merkez Bankası yeni bir uygulama daha başlattı.

Rusya Merkez Bankası, 28 Mart’tan itibaren ülkedeki kredi kuruluşlarından gram başına 5 bin ruble sabit fiyatla altın alımına başlayacağını duyurdu.

Düzenleyicinin yayınladığı yazılı açıklamada, kıymetli madenlerin iç piyasada arz ve taleplerinin dengelenmesi amacıyla 28 Mart 2022 tarihinden itibaren Rus bankalarından sabit fiyatla altın alacağı belirtilirken, “28 Mart – 30 Haziran 2022 tarihleri arasında gram başına 5 bin rubleye altın alımı yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Belirlenen fiyat seviyesinin bu yıl istikrarlı bir altın arzına ve altın madenciliği endüstrisinin sorunsuz çalışmasına izin verdiğini vurgulayan Rusya Merkez Bankası, belirlenen süreden sonra iç piyasada oluşan arz ve talep dengesi dikkate alınarak altının alım fiyatının tekrar ayarlanabileceğini yazdı.

15 Mart 2022’de Rusya Merkez Bankası, vatandaşların artan fiziki altın talebi nedeniyle bankalardan altın almayı durdurduğunu açıklamıştı.

Söz konusu artışın, özellikle alımlarda KDV’nin iptal edilmesi nedeniyle yaşandığının kaydedildiği açıklamada, “Rusya Merkez Bankası, vatandaşların talebinin karşılanabilmesi için 15 Mart’tan itibaren kredi kuruluşlarından altın alımını durdurmuştur.” ifadesine yer verilmişti.

9 Mart 2022’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede külçe altın satın alımlarında daha önce yüzde 20 olarak uygulanan Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarını sıfırlayan yasayı imzaladı.

Mart ayı başında konuşan Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, daha önce Duma milletvekillerinin altın satışlarında KDV’nin indirilmesi teklifini desteklediğini belirtmiş, bireysel altın yatırımlarının istikrarsız jeopolitik durumda dolara göre ideal bir alternatif olarak değerlendirmişti.

Rus Bakan: Paramız var borçlarımızı öderiz

 

Rus oligarkların paraları nerede?

 

Rusya Putin’in eski milyarder damadını konuşuyor

 

Rus oligarklar Türkiye'ye gelebilir mi?

 

Rusya ekonomisi dibe vurdu!

 

İngiltere, Rusya’ya yönelik yeni yaptırım kararı aldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)