BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez açık bir faiz artırımı yapmalı!----

Merkez açık bir faiz artırımı yapmalı!

Merkez açık bir faiz artırımı yapmalı!
28 Ocak 2014 - 07:07 www.finansgundem.com

JP Morgan TCMB, ortodoks bir politikaya yaklaşmalı ve açık bir faiz artırımı ortaya koyması gerektiğini belirtti

TCMB Para Politikası Kurulu'nun bu gece yapacağı olağanüstü toplantıyı değerlendiren JP Morgan, TCMB'nin gerçek bir faiz artırımı yapmadan para politikasını sıkılaştırmaya yönelik deneysel ve yaratıcı yeni bir uygulama ile ortaya çıkması riskinin her zaman var olduğunu bildirdi.

Ancak son fiyat hareketlerinin TCMB'ye böyle bir adımın işe yaramayacağını göstermiş olduğunu düşündüklerini belirten JP Morgan, "TCMB'nin bu sefer ortodoks politikalara yaklaşmasını ve açık bir faiz artırımı ortaya koymasını bekliyoruz. TCMB için iki alternatif rota görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

JP Morgan, TCMB'nin izleyebileceği ilk rotanın Faiz koridorunu veya sadece faiz koridoru üst bandının 200 baz puan civarında artırarakfaiz koridoru üst bandını yüzde 9.75'e taşımak olabileceğini belirtti. Ancak böyle bir faiz artırımının TCMB'nin yatırımcı güvenini geri kazanması için yeterli olacağından güçlü kuşkuları olduğunu belirten JP Morgan, faiz koridoru sistemine bağlı kalındığı takdirde arzu edilen piyasa reaksiyonu için faiz koridoru üst bandını 300 baz puan dana artırmanın gerekebileceğini vurguladı.

TCMB'nin ikinci izleyebileceği politikanın, faiz koridoru uygulamasını terk ederek ortodoks politikalara dönmek olacağını ve bunu daha etkili bir politika olacağına inandıklarını ifade eden JP Morgan, TCMB'nin gecelik, O/N faizi politika faizi olarak belirlemesini ve bunu 200 baz puan artırarak yüzde 9.75'e çıkarması çağrısı yaptı. JP Morganpolitika netliği sağlanmasının yüksek faiz ile birleşmesinin güveni geri kazanmak için yeterli olacağını düşündüklerini belirtti.

JP Morgan ayrıca TCMB'nin rezerv opsiyon mekanizması parametreleri ile de oynayabileceğini, ancak bankaların döviz likidite problemi ile karşı karşıya oldukları ortamda buna çok fazla ihtiyaç olacağını düşünmediklerini vurguladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)