BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerakla beklenen Omikron raporu yayınlandı: Yüzde 91 daha az...----

Merakla beklenen Omikron raporu yayınlandı: Yüzde 91 daha az...

Merakla beklenen Omikron raporu yayınlandı: Yüzde 91 daha az...
13 Ocak 2022 - 08:38 www.finansgundem.com

Daha bulaşıcı olduğu belirlenen ve bu yüzden dünya genelindeki vaka artışının bir numaralı sebebi olarak gösterilen Omikron varyantı ile ilgili merakla beklenen rapor yayınlandı.

2 yıldır hayatımızda olan korona virüs (Kovid-19) son dönemde Omikron varyantı ile gündemde.

Son dönemde dünyanın bir numaralı ortak gündemi haline gelen Omikron ile ilgili merakla beklenen rapor yayınlandı. CDC'nin raporu sonrası dünya tabiri caizse rahat bir nefes aldı.

ÖLÜM RİSKİ %91 DAHA AZ...

Hürriyet'teki habere göre; Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Omikron varyantının diğer Kovid-19 suşlarından önemli ölçüde daha az şiddetli olduğunu doğruladı. CDC tarafından açıklanan verilere göre, Omikron varyantının ölüme neden olma olasılığı Delta varyantından yüzde 91 daha az...

Aynı rapora göre, Omikron'un hastaneye yatışa neden olma olasılığı yarı yarıya, yoğun bakım ünitesine girme olasılığı ise yüzde 75 daha az. CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky son dönemde yaşanan ölüm oranlarındaki artışın ise Delta kaynaklı olduğunun altını çizdi.

HER 100 ENFEKSİYONDAN 98'İ OMİKRON

Öte yandan ABD'deki aktif korona virüs vakalarının yüzde 98'inin Omikron kaynaklı olduğu belirtiliyor. Başka bir deyişle Omikron baskın varyant olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

İlk bulgular da Omikron'un Delta ve Wuhan versiyonlarına kıyasla daha bulaşıcı ancak daha hafif olduğu yönündeydi. Omikron varyantının daha düşük şiddette seyretmesi hem bu varyantın özelliklerine, hem de aşı ve enfeksiyon sayesinde artan bağışıklığa bağlanıyor.

Hong Kong Üniversitesi araştırmaları, Omikron'un üst solunum yollarını enfekte etmede etkili iken, daha fazla hasara yol açabileceği akciğer dokusuna inemediğini göstermişti.

Cambridge Üniversitesi araştırmaları da Omikron varyantının akciğer hücrelerini birbirine yapıştırmada diğer varyantlar kadar etkili olmadığını ortaya koymuştu.

Ağır hastaların akciğerlerinde genellikle bu sorun ortaya çıkıyordu.

Omikron, çocuklarda bu belirtiyle ortaya çıkıyor!

 

Omikron mu Delta mı? İşte ayırt etmenin yolu!

 

Omikron'a karşı 8 saatlik kalkan: Burun spreyi geliştirildi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)