BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMemurların zam pazarlığı başlıyor----

Memurların zam pazarlığı başlıyor

Memurların zam pazarlığı başlıyor
01 Ağustos 2021 - 10:07 www.finansgundem.com

Türkiye’de yaklaşık 4,2 milyon memur ve 2,2 milyon memur emeklisinin gözü zam pazarlığına çevrildi

Kamuda 700 binden fazla işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi protokol görüşmeleri tüm hızıyla sürerken, memur ve memur emeklilerini ilgilendiren zam pazarlığı için de geri sayım başladı. Türkiye'de yaklaşık 4,2 milyon memur ve 2,2 milyon memur emeklisinin maaş ve aylıklarına 2022 ve 2023 yıllarında yapılacak zammın belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısı yarın gerçekleştirilecek. 2 Ağustos’ta başlayacak görüşmeler öncesinde Memur-Sen zam talebini belirledi.

REFAH PAYI TALEPLER ARASINDA
Buna göre Memur-Sen kamu görevlilerine 600 TL seyyanen zam, 2022’de yüzde 21, 2023’te yüzde 17 zam talep etti. Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl birlikte hareket etme kararı alan Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen görüşmeler öncesi taleplerini ortaklaşa belirledi. Konfederasyonların ortak talepleri arasında; maaş ve aylıklara oransal zammın yanında, seyyanen zam ve refah payı verilmesi, 3600 ek gösterge, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ile derece kademe ilerlemesinin önündeki engellerin kaldırılması gibi maddeler yer alıyor.

ANLAŞMA OLMAZSA HAKEM KURULU’NA
Kamu çalışanları ve emeklilerinin 2022-2023 dönemini kapsayacak sözleşme süreci, 2 Ağustos’ta Bakanlığın ev sahipliğinde yapılacak ilk toplantı ile resmi olarak başlayacak. Sözleşmenin genelinde ve hizmet kollarında talep edilen maddelerin görüşülmesiyle ilerleyecek müzakere takvimi, ağustosun üçüncü haftasında sona erecek. Taraflar arasına bu süreye kadar anlaşma sağlanamaması halinde Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başlayacak. 11 kişinden oluşa Hakem Kurulu, sözleşmeye dair nihai kararı verecek.

SENDİKALARDAN ORTAK ÇALIŞMA
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen ve KESK’e, 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sürecinde birlikte hareket etme çağrısında bulunduklarını anımsattı. Yalçın, “Davetimize olumlu cevap veren Kamu-Sen ile birlikte ortak çalışma gerçekleştirdik. Teknik ekiplerimize teşekkür ediyorum.” dedi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise geçen dönemde alınan Hakem Kurulu Kararı gereği kamu görevlilerine 2020’nin ilk ve ikinci 6 aylık dönemlerinde yüzde 4’er, 2021’in her iki 6 aylık dönemi için ise yüzde 3’er zam yapıldığını vurguladı.

Memur-Sen zam talebini açıkladı

Kamu işçisi hükümetten zam teklifi bekliyor

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.01 Ağustos 2021 20:36

    TAHSİLONE BAKILMAKAIZIN EMEKLI MİLLETVEKİLINİN MAAŞI 15 000 TL IŞE EN DUŞÜK MEMUR EMEKLISINİN MAAŞI DA VEKİL EMEKLİSİNİN MAAŞININ ÜÇTE BİRİ CİVARIDA YANİ 5000 TL OLMALIDIR EN YÜKSEK MEMUR ENEKLİSİNIN MAAŞI DA 7500 TL CİVARINDA OLMALIDIR