BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMemur-Sen Genel Başkanı Yalçın'dan "ek zam" talebi----

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın'dan "ek zam" talebi

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın'dan ek zam talebi
03 Ocak 2023 - 10:42 www.finansgundem.com

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, "Asgari ücrete oran/tutar bazında yapılan artışı gerekçe kılan piyasa gerçekleri, kamu görevlilerimiz için de geçerlidir. 2023 yılının ilk müjdesi, kamu görevlilerimize verilecek 'ek zam' olmalıdır." dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) aralık ayı enflasyon verisini açıklamasının ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) aralık ayı enflasyon oranını yüzde 1,18, yıllık enflasyon oranını ise yüzde 64,27 olarak açıkladığını anımsattı.

"Enflasyon farkı yüzde 7,84 ve kamu görevlileri/emeklilerinin maaş/ücretlerine yüzde 8 toplu sözleşme artışıyla beraber yansıyacak oran, yüzde 16,47 olarak belli oldu." ifadelerini kullanan Yalçın, 2022'de küresel ekonomik krizin yansımasıyla oluşan enflasyonist durumdan kamu görevlilerini korumak için maaş ve ücretlere toplam yüzde 87 artış yapıldığını, gelir vergisi muafiyeti, sözleşmeliye kadro ve ek gösterge düzenlemesi gibi çalışma hayatına yönelik birçok önemli adımın atıldığını hatırlattı.

Yalçın, şunları kaydetti:

"Haklı beklentilere cevap verecek şekilde asgari ücrete yapılan artış, sabit gelirlinin korunması yönünde gösterilen iradenin önemli bir yansımasıdır. Asgari ücrete oran/tutar bazında yapılan tarihi artışı gerekçe kılan piyasa gerçekleri, kamu görevlilerimiz için de geçerlidir. 2023 yılının ilk müjdesi, 2022 yılındaki kararlı iradeyi devam ettirir nitelikte kamu görevlilerimize verilecek 'ek zam' olmalıdır. Devletimizin gücü ve paydaşlığıyla, yüzde 16,47 artışa ilave yapılacak 'ek zam', kamu görevlilerimizi/emeklilerimizi rahatlatacak, unutulmayacaktır."


"Memur maaşlarına altı ay için yüzde 8 zam yapılması hakkaniyetli olmaz”

Türkiye KAMU – SEN Genel Başkanı Önder Kahveci de yazılı açıklamasında, ocak ayında memur maaşlarına yüzde 8 toplu sözleşme zammı yapılacağına dikkat çekti. Kahveci, asgari ücrete yüzde 55, devletin tahsil edeceği vergi, ceza ve harçlara yüzde 122 oranında zam yapıldığını vurgulayarak, “Memurlarımızın harcamaları ve ödediği vergiler bu oranda artarken, memur maaşlarına altı ay için yüzde 8 zam yapılması hakkaniyetli olmaz” dedi.

Enflasyon farkının bir zam olmadığını, eriyen maaşların 6 ay önce yapılması gereken zammın gecikmiş bir telafisi olduğunu belirten Kahveci, memurlara ve emeklilere ek zam yapılarak geçmiş zararların telafi edilmesi gerektiğini ifade etti.

2023 emekli ve memur maaş zam oranı belli oldu

 

Memur ve emekli zammı belli oluyor

 

Memur ve emekli zamları yarın belli oluyor!

 

Milyonları ilgilendiriyor: İşte memur ve emekliyi bekleyen artış!

 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Yıldız03 Ocak 2023 21:06

    Başkan, % 25 zamma gönlün razı oldu mu? Bu paralarla kira mı ödenecek, gaz, elektrik, gıda? Hangisine harcayalım. Bu zam ne çalışanı, nede emekliyi memnun etmez. Hadi bakalım göster kendini?

  • Sefer03 Ocak 2023 15:58

    Yapamıyorlar ekonomiyi akıldışı arap hamasetleri ile yönetilmesinin ekonominin bilimsel gerceklerinin terk edilmesinin ülkeyi ülkeleri sonunda mutlak felakete sefalete götürdüğünü bir türlü göremiyorlar

  • Cat03 Ocak 2023 11:54

    Ek zam falan kurtarmaz enflansyon üstü gelir durumuna uygun fiyat ayarlaması şart böyle uyduruk zam adı altındaki kurnazlıklarla şovlarla olacak iş değil

  • Ahmet reis03 Ocak 2023 11:53

    Memur-sen başkanı da sanki bir yaptırım gücü varmış gibi sahneye çıktı. Ehh işte adet yerini bulsun.

  • ali03 Ocak 2023 11:36

    '2022 deki kararlı irade' diyerek yağlama modunu açmış boş söylemlere girmiştir. Eleştir beyefendi, deki 2022 deki kararlı duruşunuzla enflasyon hortladı, memur maaşı günden güne eridi, memur ev araba alamaz oldu. memur geçinemez oldu, memur asgari ücret kadar maaş alır duruma geldi de, bunun sorumlusu sizsiniz ve bu sıkıntıyı da siz çözeceksiniz de. En az asgari ücret kadar memura zam yapın de.