BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem2023 emekli ve memur maaş zam oranı belli oldu----

2023 emekli ve memur maaş zam oranı belli oldu

2023 emekli ve memur maaş zam oranı belli oldu
03 Ocak 2023 - 10:22 www.finansgundem.com

Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte emekli ve memurların 2023 yılı maaş zam oranı belli oldu. İşte yeni emekli ve memur maaşları...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ilan ettiği enflasyon verileriyle birlikte memur ve memur emeklilerine verilecek enflasyon farkıyla emekli aylıklarına yapılacak zam oranları netleşti.

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, aralık ayında enflasyon aylık yüzde 1,18, yıllık yüzde 64,2 oldu. Altı aylık enflasyon ise yüzde 15,39 oldu.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI

Buna göre memur ve memur emeklilerinin maaşları, toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı ile birlikte yüzde 16,4 zamlanırken SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşları yüzde 15,4 arttı.

Emekli maaşlarında en son 2022 Temmuz ayında zam yapılmış; en düşük memur maaşı 9105 TL, en düşük memur emekli aylığı ise 6078 TL olmuştu.

Memur ve memur emeklileri yılda iki kez maaşlarını zamlı alıyor. Zam oranları toplu sözleşmeye göre önceden belirleniyor ve geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklı fark oluşursa maaş zammına yansıyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de yılda iki kez aylıklarına zam alıyor.  Bu oran 6 aylık enflasyon rakamına göre belirleniyor.

REFAH PAYI BEKLENTİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kazancını, zenginliğini, çalışanlar başta olmak üzere milletin her kesimine yansıtmakta kararlı olduklarını belirterek, memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla ele alacaklarını ifade etmişti.

Bu kapsamda ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere memur ve emeklilerin maaşlarına enflasyon farkı ve toplu sözleşmeden alacakları zammın yanı sıra ilave bir destek de sağlanması bekleniyor.

Asgari ücrete yapılan yüzde 54,6'lık artış sonrası emeklilerde de bir refah payı beklentisi söz konusu. Ancak bu refah payının olup olmayacağı, olursa ne kadar olacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu görevlilerine ve tüm emeklilere sağlanacak zammın yüzde 25 olarak uygulanacağını açıkladı. Erdoğan'ın açıklamasının ardından kamu görevlilerinin net görev aylığı da netleşti.

Memur ve emekli zammı belli oluyor

 

Memur ve emekli zamları yarın belli oluyor!

 

EYT ve sözleşmeli memurlar Meclis'in gündeminde

 

Milyonları ilgilendiriyor: İşte memur ve emekliyi bekleyen artış!

 

Memur ve emekliler 3 Ocak'a odaklandı!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halit dağlı03 Ocak 2023 21:34

    İTO'nun Aralık 2022 ayı enflasyonu % 2.94, ENAGrup'un % 5.18, TÜİK'in ise % 1.18. Bu kadar fark olması normal değil. TÜİK bu verileri nerden alıyor, nasıl işliyor. Hayat pahalılığı ve zamlar ortada TÜİK bu rakamı nasıl buluyor.

  • Feryat03 Ocak 2023 11:42

    Hicbişey olmaz verilen zam uydurması asla gerçek değil insanları kandırmak enflansyon yüzde üçyüzlere giderken zam adı altında verilen göstermelik gerçek dışı fiyasko anlamı olmayan derhal güncellenip gerçek rakamların dürüstçe zam oranlarının gercege uygun yansıtılması elzemdir

  • Salih Akgün03 Ocak 2023 11:21

     Hükümet Memur ve emekliye düşük maaş vermek için TÜFE'yi düşük gösteriyor. Bunun hesabını sandıkta soracağız. ENAGrup'a göre aralık'taki artış % 5.18 arada bu kadar fark olmaması lazım!