BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMemur ve emekli zammı belli oluyor----

Memur ve emekli zammı belli oluyor

Memur ve emekli zammı belli oluyor
03 Ocak 2023 - 01:18 www.finansgundem.com

Asgari ücretin belli olmasının ardından gözler memur ve emekli zammına çevrildi. Her iki grubun maaş artışında enflasyon belirleyici olacak. Bu sebeple tüm gözler bu sabah açıklanacak 2022'nin son enflasyon verisinde

Memur ve emekli alacağı zammı öğrenmek için 2022'nin aralık ayı enflasyon enflasyon rakamlarına kilitlendi. TÜİK tarafından bu sabah açıklanacak veriyle her iki grubun da maaş zammı netlik kazanacak. Enflasyon rakamlarına refah payının da eklenmesi bekleniyor. İşte memur ve emekli için 3 farklı zam senaryosu.

ZAM NASIL BELİRLENİYOR?

Memur ve memur emeklilerinin maaş zammı, her yıl iki kez 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı oranında belirleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise 6 aylık enflasyon kadar zam alıyor.

5 AYLIK ENFLASYONA GÖRE ZAM ORANI NE KADAR?

Kasım ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte 5 aylık veriler ortaya çıkmıştı. Buna göre; 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 14,04, enflasyon farkı dahil 5 aylık memur zammı ise yüzde 15,04 oldu.

REFAH PAYI EKLENMESİ BEKLENİYOR

TÜİK tarafından bugün saat 10'da açıklanacak olan enflasyon oranlarının ardından memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı netlik kazanacak. Bu rakamlara refah payı da eklenmesi bekleniyor.

EKONOMİSTLERİN ENFLASYON TAHMİNİ

AA Finans'ın 14 ekonomistin katılımıyla yaptığı ankete göre, aralık ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2,61, buna göre de yıllık enflasyon beklentisi de yüzde 66,59 olarak açıklandı.

Reuters'ın 12 katılımcıyla gerçekleştirdiği ankette Tüketici Fiyatları Endeksi'nin (TÜFE) gıda, konut ve ev eşyası kalemleri öncülüğünde aralıkta aylık yüzde 2,7 artması, yıllık enflasyonun ise yüzde 66,8 olması bekleniyor.

EYT ve sözleşmeli memurlar Meclis'in gündeminde

 

Milyonları ilgilendiriyor: İşte memur ve emekliyi bekleyen artış!

 

Memur ve emekliler 3 Ocak'a odaklandı!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şahin Türkoğlu03 Ocak 2023 11:55

    Eylem gücü olmayan memur ve emeklisi ne verilirse kabul etmek zorunda ne yapabilirler ki ? Taa seçime kadar. İnşallah bu basiretsiz hükümetten kurtuluruz.