BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMemur-Sen: Enflasyon farkı zam gibi sunuluyor----

Memur-Sen: Enflasyon farkı zam gibi sunuluyor

Memur-Sen: Enflasyon farkı zam gibi sunuluyor
21 Ağustos 2023 - 14:08 www.finansgundem.com

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, 6 ay boyunca yaşayacağımız sıkıntılar sonrası alacağımız enflasyon farkı, zam gibi sunuluyor. Enflasyon farkı, kamu işverenin jesti değil; toplu sözleşme kazanımımız ve geçmişe dönük alacağımızdır" dedi." dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 7'nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin son durumu ve masadan beklentileri ile ilgili Memur-Sen Genel Merkezi'nde açıklama yaptı.

Yalçın, görüşmelerde 21'inci günün geride kaldığını belirterek, toplu sözleşme masasını, sağduyu ile sonuna kadar işleterek kazanım elde etmek istediklerini söyledi. Hükümetin refah payı vaadini kamu işverenine hatırlattıklarını aktaran Yalçın, "Kamu işvereninin birinci ve ikinci teklifinde getirdiği rakamlar ne ifade ettiğimiz gerçekliğe uygun ne de beklentileri karşılayacak niteliktedir. Yüzdelik teklif toplu sözleşmenin esası, enflasyon farkı kayıpların telafisi, refah payı ise alım gücünü korumanın güvencesidir. Ama bugün görüyoruz ki; 6 ay boyunca yaşayacağımız sıkıntılar sonrası alacağımız enflasyon farkı, zam gibi sunuluyor. Enflasyon farkı, kamu işverenin jesti değil; toplu sözleşme kazanımımız ve geçmişe dönük alacağımızdır" dedi.

967 teklife masada çözüm arandığını belirten Yalçın, zam oranında uzlaşıya ulaşılamaması ve refah payı ile ilgili bir şey konuşulmamasına rağmen hem hizmet kolu tekliflerinde hem de genele ilişkin bölümde bazı kritik başlıklarda önemli mesafe alındığını aktardı.

"Memur-Sen'e imza attıracak teklifi bekliyoruz"

Süreci uzlaşmayla tamamlamak için gerekli inançları olduğunu ifade eden Yalçın, "Beklentimiz; gerçekçi, piyasa koşullarını dikkate alan, öngörülen enflasyonu ihmal etmeyen, refah payı içeren, kamu görevlilerinin reel alım gücünü yükseltecek yeni bir teklifle gelinmesidir. Bu sebeple yüzdelik zamda iyileştirici bir irade, refah payında ise olumlu bir adım bekliyoruz. Refah payı isteğimiz, enflasyonist ortamda konformist bir beklenti değil; alım gücümüzü koruyacak güçlü bir enstrümandır. Büyümeden gelen pay, tüm gelir gruplarına adil şekilde paylaştırılsın. Kamu görevlilerine de hakkaniyetli bir şekilde yansıtılsın istiyoruz. Nasıl daha önceki süreçlerde, 'Toplu sözleşme masası, kamu görevlilerinin sorunlarını çözmenin en etkili yoludur' dediysek; bugün de bu sözümüzün arkasında duruyor ve masanın sonuç üretme kapasitesini sonuna kadar zorluyoruz. Süreç devam ediyor, tüm bu gerçekleri dikkate alarak kamu işvereni ve hükümetten; yarın aileleri ile birlikte 25 milyon kamu görevlisi ve emeklisini mutlu edecek ve Memur-Sen'e imza attıracak teklifi bekliyoruz" diye konuştu. 

Memur zamlarında pazarlık süreci salı günü son

 

Ali Yalçın'dan 2. memur zam teklifine tepki!

 

Memur ve memur emeklileri için ikinci zam teklifi belli oldu

 

Memurların 7. dönem toplu sözleşmeden beklentileri

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.21 Ağustos 2023 19:03

    SENDİKA MEMURLARIN ENFLASYON FARKLARINI TAKEP ETMİYOR İSE YETKİLİ OLARAK MEMUR EMEKLİLERİNIN 2 AYLIK TEMMUZ AĞUSTOS ENFLASYON FARKLARININ EYLÜL AYINDA ÖDENMESİNİ TALEP ETMELİDİR 5 AY NEDEN BEKLETİLİYORUZ ? SENDİKA TALEP ETMİYOR DA ONDAN SENDİKAMIZ YÖNETİCİLERİ MAALESEF PAZARLIK NEDİR BİLMİYOR OCAK AYINDA %25 ZAM YAPILACAĞI AÇIKLANINCA SENDİKA BAŞKANI ALİ BEY AYAKTA ALKIŞLAMIŞTI TEPKİLER GELİNCE ZAM %30 A YÜKSELTİLMİŞTİ