BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAli Yalçın'dan 2. memur zam teklifine tepki!----

Ali Yalçın'dan 2. memur zam teklifine tepki!

Ali Yalçın'dan 2. memur zam teklifine tepki!
17 Ağustos 2023 - 15:28 www.finansgundem.com

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin ikinci teklifini de olumsuz değerlendirdi. Teklifin gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, yeni teklifin kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamadığını ve önerilerinin anlaşılmadığını belirtti.


Açıklanan teklifi kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, açıklanan teklifin yetersiz kaldığını dile getirdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın toplantı çıkıyı yaptığı değerlendirmede, "Gelen teklifin öncekinden 2 puan yükseltilmesi bizim anlaşılmadığımız anlamına geliyor. Hayretler içerisindeyiz. Bu tekliflerin yeniden gözden geçirilmesini ve doğru düzgün teklifler ile gelinmesini istiyoruz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yeni teklif 2024 ilk 6 ay için yüzde 15, ikinci altı ay için yüzde 10 oldu. 2025 için ise teklif ilk altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için ise yüzde 5 olarak açıklandı.

Hükümetin süreçteki ilk teklifi 2024'ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 olarak açıklanmıştı. Memur tarafı ilk teklifin yetersiz olduğunu belirtmiş, teklifin revize edilmesini istemişti.

Toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon olarak yer alan Memur-Sen, 2024 için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış istemişti.

Memur ve memur emeklileri için ikinci zam teklifi belli oldu

 

Memurların 7. dönem toplu sözleşmeden beklentileri

 

Memurlardan hükümetin zam teklifine tepki

 

Memur ve memur emeklileri müzakere sürecine odaklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)