BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMehmet Şevket Eygi son yolculuğuna uğurlandı----

Mehmet Şevket Eygi son yolculuğuna uğurlandı

Mehmet Şevket Eygi son yolculuğuna uğurlandı
13 Temmuz 2019 - 18:19 www.finansgundem.com

Hayatını kaybeden gazeteci yazar Mehmet Şevket Eygi son yolculuğuna uğurlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Şevket Eygi'nin cenaze töreninde açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin yetiştirdiği önemli yazarladan olan ve dün akşam İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini kapayan Mehmet Şevket Eygi'nin cenazesi, bugün ikinci namazını müteakiben Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Başkan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

ŞEVKET EYGİ KİTAPLARINI CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİNDEKİ KÜTÜPHANEYE HİBE ETTİ

Törende bir konuşma yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "(Mehmet Şevket Eygi) Zengin bir kütüphanesi vardı ve kitaplarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki kütüphaneye hibe etti." dedi.

"BİR ŞÜKRAN BORCUMUZ"

Başkan Erdoğan, "Bu da onun bu konudaki cömertliğini göstermesi ve bu eserlerle beraber özellikle milletine bugüne kadar yazılarıyla bundan sonra da hem kütüphanesindeki eserleriyle gençliğin ve milletimizin emrine amade kılması ayrıca bir şükran borcumuz." dedi.

DUYGULANDIRAN VASİYETİ

Milli Gazete'de köşe yazarı olan Eygi, 4 Temmuz'da yayınlanan "Haberiniz var mı, soruyor musunuz?" başlıklı yazısında kedisiyle ilgili vasiyetini dile getirmiş ve şu ifadelere yer vermişti:

"Vefatımda kedim sağ olursa, dostlarımdan biri ona sahip çıksın, evine götürsün, ölünceye kadar baksın. Öldüğünde cesedini beyaz bir beze sarıp temiz bir yere gömsün. Mütevazı bir hayvandır. Az yer, çok sevgi ister. Gördüğü sevginin on katını verir. Bakan sevap kazanır. Bu iyiliği yapacak olana şimdiden dua ediyorum, teşekkür ediyorum."

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)