BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMehmet Bostan ilk kez Finansgündem'e konuştu----

Mehmet Bostan ilk kez Finansgündem'e konuştu

Mehmet Bostan ilk kez Finansgündem'e konuştu
15 Ağustos 2013 - 21:07 www.finansgundem.com

Turkcell Yönetim Kurulu'na Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan Mehmet Bostan, ilk açıklamasını Finansgündem'e yaptı

Sigorta sektörünün en başarılı isimleri arasında gösterilen Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, SPK tarafından Turkcell Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atandı.
Uzun süredir SPK'nın bu konuda yapacağı atama bekleniyordu. Bu adım, hem borsa hem de sektörde olumlu karşılandı. Atama sonrası ilk kez Finansgündem'e konuşan Mehmet Bostan, "Bu kararın Turkcell için hayırlı olacağını umuyorum" dedi ve bu değişimin uzun süredir şirkette yaşanan sıkıntılar için çözüm olacağı beklentisi uyandırdı. Bostan, açıklama yapmak için erken olduğunu sözlerine ekledi.
SPK tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
"SPK haftalık bültenine göre Kurul, Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ’ye ilişkin olarak, 11 Mart 2013 tarihinde atanmış olan 3 bağımsız yönetim kurulu üyesine ilaveten, Kurulun karar tarihi itibariyle görev süreleri dolmuş ve yerlerine genel kurulca yenileri seçilememiş olan yönetim kurulu üyeliklerine 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 128. maddesinin birinci fıkrasının (k) bendi hükmü uyarınca Mehmet Bostan ile Bekir Pakdemirli'nin, Şirket genel kurulunca mevzuata uygun üyeler seçilinceye veya Kurulca başka üyeler atanıncaya kadar görev yapmak üzere Turkcell yönetim kurulu üyesi olarak atanmasına karar verdi.
Şirket yönetim kurulunda boş kalan 2 üyelik için, Sonera Holding BV, Çukurova Holding AŞ ve Alfa Telekom Turkey Limited’in her birisinden, kurumsal yönetim ilkelerinde sayılan bağımsızlık kriterlerini sağlayan 2’şer kişinin isim, özgeçmiş ve bağımsızlık beyanlarının Kurul karar tarihini takip eden 15 gün içerisinde Kurul'a iletilmesinin talep edilmesine karar veren Kurul, ayrıca şirketin esas sözleşmesini Kurulun Seri:IV, No:56 sayılı “Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına İlişkin Tebliği” hükümlerine uygun olarak değiştirmesini teminen Şirketin uyarılacağını bildirdi.
Kurul kararı ile daha önce atanmış 3 bağımsız yönetim kurulu üyesi dışında kalan 4 yönetim kurulu üyesinin görev süreleri, seçildikleri 29 Nisan 2010 tarihli genel kurul toplantısında belirlenen 3 yıllık görev süresini tamamlamaları sebebiyle dolmuştu. SPK, genel kurulları yapılamayan Şirkete, genel kurulunu 30 gün içerisinde yapması için son olarak 24 Mayıs 2013 tarihinde süre vermiş ve bu tarihten sonra genel kurulun toplanması için yapılan girişimler de sonuçsuz kalarak şirket yönetim kurulu üyeleri seçilememişti."
MEHMET BOSTAN KİMDİR?
1971 İstanbul doğumlu Mehmet Bostan, İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden lisans ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’'nden İngilizce İşletme Yüksek Lisans (MBA) derecesine sahip. İş hayatına 1995 yılında başlayan Bostan, Denizbank'’ta Kurumsal Bankacılık Yetkilisi, BNP Ak Dresdner Bank'’ta Pazarlama Müdürü, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’'nda Müdür görevlerinde bulundu. Son olarak Dresdner Bank AG Türkiye Baştemsilcisi olarak görev alan Bostan, 1 Eylül 2009 tarihi itibariyle Güneş Sigorta’da Mali İşler Yönetimi’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevini üstlendi. Bu görevinin ardından Vakıf Emeklilik Genel Müdürü oldu. 15/08/2013 tarihinde ise SPK tarafından Turkcell'e Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. 
Evli ve iki çocuk babası olan Bostan, iyi derecede İngilizce biliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)