BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMegabank Türkiye'de mi kurulacak?----

Megabank Türkiye'de mi kurulacak?

Megabank Türkiye'de mi kurulacak?
11 Mayıs 2016 - 10:44 www.finansgundem.com

Ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, Megabank'ın kuruluşuna yönelik önemli açıklamalarda bulundu

FINANSGUNDEM.COM

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek,  Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Kurulu öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şimşek kurulması planan Megabank için önemli açıklamalarda bulundu.

Şimşek, "Megabank'ın fonksiyonu faizsiz sisteme likidite sağlamak ve yatırım bankacılığı olacak." dedi. Asya ve EMEA bölgeleri için İslami Megabank çalışmaları sürüyor.

MEGABANK İSTANBUL'DA KURULMALI

Şimşek, Türkiye'nin faizsiz finans konusunda bir küresel merkez olması için Megabank'ın İstanbul'da kurulması bizim için çok önem arz ettiğini açıkladı. Megabank'ın bu sene içerinde kurulması bekleniyor.

Şimşek sözlerine şöyle devam etti:

"Endonezya Megabank için 300 milyon dolar sermaye taahhüt etti, biz de bizdeki banka için daha fazlasını taahhüt ettik. Şu anda net verilmiş bir karar yok, bölge ve dünyaya hitap edecekse büyüklük 300-500 milyon dolar olmaz. Sektörde yeni oyuncuları, ölçek artışını sağlayacak bütün çabaları destekleriz." 

HALK KATILIM BANKASI'NDA SON DURUM

Halk Katılım Bankası'na ilişkin sorulan bir soruya ise Şimşek, "Halk Katılım Bankası ile ilgili süreç zamanında başladı, sonra fikir değiştirildi, şimdi tekrar konuyu masaya yatırım bir karar vereceğiz" dedi.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)