BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeclis Başkanı Kurtulmuş: Terör saldırısının bugün yapılması tesadüf değil----

Meclis Başkanı Kurtulmuş: Terör saldırısının bugün yapılması tesadüf değil

Meclis Başkanı Kurtulmuş: Terör saldırısının bugün yapılması tesadüf değil
01 Ekim 2023 - 15:20 www.finansgundem.com

Ankara'daki terör saldırısına ilişkin konuşan Meclis Başkanı Kurtulmuş, saldırıyı gerçekleştirenlerin 1 Ekim gibi bir günü tespit etmiş olmalarının manidar olduğunu belirterek, bu tarihin tesadüf olmadığını ifade etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 28. Dönem 2. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş Meclis Genel Kurulu'na hitap etti.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Terörle mücadelemize her hal ve şartta devam edeceğiz. Türkiye, asla ve asla terörün gündemine teslim olmayacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, asla ve asla terörün gündemine teslim olmayacaktır.

Aramızdaki siyasi farklılığı bir kenara bırakarak ortak hedefler etrafında birleşeceğiz. TBMM bir darbe anayasası olan 1982 anayasasından kurtulmak mecburiyetindedir. Bunun için önyargısız doğru zeminlerde ve doğru yöntemlerle tartışarak her birimiz kendi fikrini ortaya koyarak yeni bir anayasa ile Cumhuriyetimizin ikinci asrının taçlanması için olağanüstü bir çaba sarfedeceğiz. 

Bu anayasa, yeni, sivil, çoğulcu, katıımcı, kapsayıcı ve insan odaklı milli bir anayasa olmak durumundadır. Yeni Anayasanın tartışma yeri, doğru zemini şüphesiz TBMM'nin bizatihi kendisidir. Bu tartışmalara Meclisimiz öncülük yapacaktır.

İslamafobi karşısında da meclis olarak üsütmüze düşen görevleri sonuna kadar yerine getireceğiz. Müslümanların kutsalları aynen bütün diğer dinlerin mensuplarının kutsalalrı gibi mukaddestir ve korunmak zorundadır. Bunun için TBMM olarak AB'nin bütün siyaset yapıcı merkezlerine buradan tavsiyemiz şudur; özellikle Avrupa'da ve batı dünyasında gelişen bazı ülkelerde siyaset tarafındanda destek gören İslam karşıtı bu eylemlerin bir an evvel sonlandırılması TBMM'nin ve temsil ettiği Türk milletinin en temel beklentilerinden biridir.

Erdoğan'dan Meclis'te sivil anayasa çağrısı

 

Siyasi partilerden Ankara'daki terör saldırısına tepki

 

Dünyadan, Ankara'daki saldırıya kınama

 

Canlı bomba saldırı girişimine tepki yağdı

 

Canlı bomba saldırısından kareler

 

Ankara'da bombalı terör saldırısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)