BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMB Başkanı Erkan: Masamızda yatırım teklifleri var----

MB Başkanı Erkan: Masamızda yatırım teklifleri var

MB Başkanı Erkan: Masamızda yatırım teklifleri var
05 Ekim 2023 - 06:55 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, TBMM'de yaptığı sunumda masasında milyarlarca dolar değerinde yatırım tekliflerinin olduğunu belirtti. Erkan, ''Biz kendi istediğimiz zaman kabul etmek için teklifleri bekletiyoruz.' dedi

MB Başkanı Erkan, Meclis’teki sunumunda yurtdışından milyarlarca dolarlık yatırım teklifi mektupları geldiğini ancak teklifleri uygun zamanı bulmak üzere masasında beklettiğini söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Türkiye'ye doğrudan yatırım yapmak isteyen milyar dolarlık yatırımcıları beklettiğini söyledi. Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Başkan Erkan, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye gelmekte isteksiz davrandığı eleştirilerine, ilginç bir yanıt verdi. Erkan, “Şu an halihazırda yurt dışından bize gelen milyar dolarlık doğrudan yatırım teklileri var. Bu, fonlardan, varlık yönetimlerinden geliyor. Hem istikrar hem de ekonomideki güven ortamının olmasıyla birlikte gelmeye başladı” ifadelerini kullandı.

''GELEN TEKLİFLER ABD VE DÜNYA BANKASI'NDAN''

Erkan, milletvekillerinin, “Bu gelen yatırım talepleri Avrupa mı, Körfez kaynaklı mı?” sorularına, “Ben 22 senedir Amerika'da çalıştığım için bana gelenler genelde Amerika'dan oluyor ve Dünya Bankası'ndan. Zaten Dünya Bankası bir kredi değil. Dünya Bankası Türkiyemizin ve milletimizin başarı öyküsünün bir parçası olabilmek için çok makul rakamlarda verilen bir yatırım ve biz istedikçe verilen bir yatırım” dedi. Erkan şöyle devam etti: “Ama bunun yanı sıra, aynı zamanda bizim rezervlerimize doğrudan giriş yapabilecek milyarlarca dolarlık teklif mektubu benim masamda ve biz kendi istediğimiz oranlarda kendi istediğimiz koşullarda kabul etmek istediğimiz için geri dönüşü yapmıyoruz. Beni sürekli arıyorlar, biz geri dönmek lüksünü kendi lehimize kullanıyoruz.”

ULUSLARARASI FONLARLA BULUŞACAK

Erkan, Marakeş’te Dünya Bankası Grubu ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Yıllık Toplantıları kapsamında 1-13 Ekim tarihlerinde Fas’ın Marakeş şehrinde uluslararası fonlar ve yatırım bankalarıyla buluşacak.

TCMB Başkanı Erkan’ın Marakeş'te dünyanın en büyük portföy yönetim şirketi olan Blackrock’ın yanı sıra JPMorgan, Deutsche Bank ve diğer merkez bankası başkanları ile görüşmesi bekleniyor.

Uluslararası basında Hafize Gaye Erkan rüzgarı

 

Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'dan enflasyon mesajı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nokta05 Ekim 2023 09:11

    Ülkenin temel direği emekliler açlıktan sürünüyor sefalet ücretine mahkum ettiniz iki yakanız bir araya gelmeyecek asla huzuru bulamayacaksınız