BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMarmarabirlik Körfez'e açılıyor----

Marmarabirlik Körfez'e açılıyor

Marmarabirlik Körfez'e açılıyor
17 Eylül 2011 - 11:56 www.finansgundem.com

Marmarabirlik'in Suudi Arabistan ve diğer körfez ülke pazarlarına girmeyi hedeflediği bildirildi.

BURSA (A.A) - Dünyanın en büyük sofralık zeytin üreticilerinden Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (Marmarabirlik), Suudi Arabistan ve diğer körfez ülke pazarlarına girmeyi hedeflediği bildirildi.
Marmarabirlik'den yapılan yazılı açlamada, Türkiye'nin Ortadoğu ve Arap dünyasındaki rolünün güçlenmesinin, dünyanın en büyük sofralık zeytin üreticisi Marmarabirlik'e de bölgenin kapılarını açtığı belirtildi.
Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa'nın, bu çerçevede gelen bayilik taleplerini değerlendirmek ve pazar araştırması yapmak üzere Suudi Arabistan'a gittiği kaydedilen açıklamada, Asa'nın Türkiye'nin Cidde Konsolosluğu, Dış Ticaret Ataşeliği, Türk İşadamları Derneği üyeleri ve büyük Arap gıda toptancıları ile görüşmeler yaptığı, bayilik talebinde bulunan firmaların lojistik yapılarını yerinde incelediği ifade edildi.
Suudi Arabistan ziyaretini ve bölge pazarını değerlendiren Hidamet Asa'nın, şu görüşlerine yer verildi:
''Cidde Konsolosluğundaki ticaret ataşeliğimizin yakın ilgi ve destekleriyle pek çok firma ile görüştük. Bayilik vereceğimiz firmalarda aradığımız belli şartlar var. Elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda değerlendirmemizi yapıp sonuca gideceğiz. Suudi Arabistan piyasasında çok zeytin var, fakat Marmarabirlik kalitesini bulmak mümkün değil. O pazara girdiğimizde kalitemizle kısa zamanda büyük pay alacağımıza inanıyorum. Ayrıca son yıllarda Arap ülkelerinde Türkiye'ye sempatinin ve Türk ürünlerine ilginin artması da hedefe ulaşmamıza katkı sağlayacaktır. Sadece Suudi Arabistan değil, diğer Körfez ülkelerinde de aynı çalışmayı yürüteceğiz, pazarı daha genişletmek için çaba göstereceğiz.''
(HLK-TNÇ)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)