BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporMancini'den Fener'i kızdıracak sözler----

Mancini'den Fener'i kızdıracak sözler

Mancini'den Fener'i kızdıracak sözler
18 Ekim 2013 - 11:40 www.finansgundem.com

Mancini çok iddialı..

Mancini, Fenerbahçe’yi 14 yıl sonra evinde yenebilme konusunda iddialı.“Ben Manchester’a gittiğim zaman da hayatı boyunca şampiyonluk görememiş bir takım vardı, kazandık. İşimize konsantre olarak oraya gidersek ve iyi çalışırsak tarihi değiştirebiliriz. Unutmayın, G.Saray son 2 yılın şampiyonu.”
Formda, şık, güleryüzlü, kibar bir adam. Dört sezon Manchester City’yi çalıştırmış olmasına rağmen, röportaj verecekse İtalyanca’yı tercih ediyor, kendini anadilinde daha iyi ifade ettiğini söylüyor. Sohbete başlayınca şaşırıyorum çünkü son dört yılını geçirdiği İngiltere’nin basınına bakılırsa karşımda son derece asabi biri var. Fakat hiç öyle görünmüyor.
Elbette kendisini bir de maç sırasında izlemek lazım ve bunun için bol vaktimiz olacak. G.Saray Teknik Direktörü Roberto Mancini ile yeni takımını, özel hayatını, kişiliğini konuştuk.
Taraftar beni iyi sonuçlarla sevecek
Henüz çok fazla tecrübeniz olmadı ama Galatasaray taraftarı ile aranızdaki ilişki nasıl?
- Daha tanışmıyoruz diyebilirim. Ama ben onların ününü biliyorum. Takıma büyük katkıları olduğunu da. Bir takım için böyle taraftar olması çok önemli.
Taraftar tarafından sevilmek sizin için ne kadar önemlidir? Bu aklınızı ne kadar meşgul eder?
- Taraftarla güzel bir ilişkinin, maçlarda elde edilen sonuçlarla doğabileceğine inanıyorum. Elbette her teknik direktör taraftar tarafından sevilmek ister.
İstatistikler değiştirilmek için vardır
Birkaç hafta içinde Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Fenerbahçe’ye karşı oynayacaksınız ve Galatasaray 14 yıldır orada maç kazanamadı. Bunu bir sınav olarak görüyor musunuz?
- İstatistikler tarihin bir parçasıdır. En önemli parçası değildir ama sanki değiştirilmek için oradadır. Ben Manchester’a gittiğim zaman da hayatı boyunca şampiyonluk görememiş bir takım vardı, kazandık. Biz işimize konsantre olarak oraya gidersek, iyi çalışırsak tarihi değiştirebiliriz. Galatasaray neticede son 2 yılın şampiyon takımı.
Kaybetmeyi sevmem
- Kazanma saplantınız olduğu doğru mu? Kaybedince nasıl oluyorsunuz?
- Kaybetmek hiç kimsenin hoşuna gitmez. Ama kazanmak için sıkı çalışmak, her şeyini ortaya koymak gerekir.
Her şeyi ortaya koymaktan bahsettiniz. Daha önce birlikte çalıştığınız Sven Göran Eriksson, sizi tarif ederken ‘kontrol delisi’ demişti. Öyle misiniz?
- Her şey kontrolünün altındaysa kazanmaya gidebilirsin. Bir başkasına bu çok yorucu gelebilir belki ama benim için normal.
İşine saygısı olan futbolcu özel hayatına dikkat eder
“Ben oyuncularıma çok güvenirim. Düzgün bir hayatları olması gerektiğine önce onların inanması lazım. Bu zaten sahada ortaya çıkar”
Kontrol altında tutmaya futbolcuların özel hayatı dahil midir?
- Ben oyuncularıma çok güvenirim. Yaptıkları işe saygı duyduklarını düşünüyorum. Bu sayede para kazanıyorlar, taraftarın karşısına çıkıyorlar, alkış topluyorlar. Düzgün bir özel hayatları olması gerektiğine zaten önce onların inanması lazım. Aksi taktirde kendilerini veremez, taraftarı mutlu edemezler.
Aynı hatayı yapanı affetmem
Bu çok politik bir cevap. Ya karşınızda sizin beklentinizi karşılamayan bir futbolcu varsa?
- Önce kendisiyle konuşurum. Yardımcı olmak gerekir. Zaten bir futbolcunun  iyi bir özel hayatının olup olmadığı mutlaka sahaya da yansır. Tabii futbolcuların hepsi genç adamlar neticede. Hata da yapabilirler. Hataları tolere edebilmek lazım. Ama 10 kere aynı hatayı yapma lüksleri de yok.
Türkiye’de İtalya’da gibiyim
- BİR röportajda, ülkenizde herkesin futbol hakkında fikir sahibi olduğunu anlatmak için “İtalya’da 50 milyon teknik direktör vardır” demiştiniz. Türkiye’de 70 milyon teknik direktör var. Bu size evinizde hissettiriyor mu?
- Türkler’le İtalyanlar birbirine çok benziyor bu açıdan zaten. Kendimi İtalya’daymış gibi hissediyorum. Hürriyet
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Brk21 Ekim 2013 23:14

    ac tavuk kendını bugday ambarında sanırmıs fenerde bunlardan bırı zamanında cok tukurduklerını yaladılar ama alıskın olduklarından sozlerı anlam ıfade etmıyor..

  • bizler FB çeliyiz.18 Ekim 2013 20:45

    Eğer orada FB çemiz size yenilirse veya bu lafların ardından GS rayı yenemezse birdahamı FB çeyitutmak tövbeler olsun.

  • Mois Behar18 Ekim 2013 12:22

    Sayin USTAT Mancini, size Turkce b ir deyim ogretmek isterim nasilsa bir kac zaman Yurdumuzda gorev yapacaksin.Avucunu Yalamak.Bununne oldugunu arkadaslarin sana anlatir. Bir Fenerbahceli