BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMaliye mükellefi uyardı----

Maliye mükellefi uyardı

Maliye mükellefi uyardı
13 Ağustos 2013 - 07:03 www.finansgundem.com

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) kayıtlı ekonomiye dikkat çekmek için gazete şeklinde ilanlarla mükellefe ilginç bir uyarıda bulundu

“Kayıtlı Ekonomi Haber” başlıklı gazete şeklindeki bilboardlarda slogan olarak “Gözümüz kayıtdışı ekonominin üzerinde” ifadesi kullanıldı. Bir ilanın manşetine, “Param da gitti itibarım da... Kayıtdışı ekonomi kurbanı işini de kaybetti aklını da” şeklinde kurgu bir haber veren Gelir İdaresi, akıl hastanesindeki bir mükellefin doktor gözetimindeki fotoğrafıyla birlikte şu cümlelerine yer verdi:
VERMEM DEDİM KAYBETTİM
“Müşterilerim günden güne artıyordu. Her gün yeni sipariş alıyordum. Kasaya giren paranın haddi hesabı yoktu. Baktım vergi istiyorlar, ‘vermem’ dedim. Fatura kesmedim, naylon fatura kullandım, zarar gösterdim, işçi maaşlarını düşük gösterdim. Sonra bayiliğimi iptal ettiler, işçiler şikayet ettiler, vergi cezası kestiler. Piyasada itibarım kalmadı, mallar elimde kaldı.”
FİŞİNİ AL HAKKINI ARA
Gelir İdaresi bir başka ilanda ise “Çocuklarımın geleceğine sahip çıkıyorum” diyen bir mükellefin sözlerine yer verdi. İlanda yine bir mükellefin, “Alışveriş yapıyorsun, sen istemedikçe kimse fiş vermiyor. Oysa satın aldığımız mal ve hizmetlerin bedeline KDV dahil olduğundan fiş almadığımız takdirde devlete ödenmesi gereken vergi birilerinin cebinde kalıyor. Kusurlu çıkan mal ve hizmet için hakkını da arayamıyorsun. Ben fiş alarak çocuklarımın geleceğine sahip çıkıyorum” sözlerine yer verildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)