BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMakhlouf: ECB daha küçük faiz artırımlarına yönelecek----

Makhlouf: ECB daha küçük faiz artırımlarına yönelecek

Makhlouf: ECB daha küçük faiz artırımlarına yönelecek
28 Kasım 2022 - 08:16 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası üyesi Makhlouf, "Eğer gelecek yıl daha fazla faiz artırımına ihtiyaç olur ise daha küçük artırımlar yapılacaktır" dedi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyesi ve İrlanda Merkez Bankası Başkanı Gabriel Makhlouf, gelecek yıl daha fazla faiz artırımına ihtiyaç olması halinde ECB'nin büyük olasılıkla daha küçük oranlı faiz artırımlarına yöneleceğini söyledi.

Piyasalar ECB'nin 15 Aralık toplantısında faizin 50 veya 75 baz puan artıracağını fiyatlıyorlar. Makhlouf geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Faiz artırımının büyüklüğü konusunda açık fikirli olduğunu ifade etmişti.

Dün Sunday Independent gazetesine verdiği demeçte de, "Gelecek yıl faiz oranlarının daha yukarı gitmesi olasılığı var, ancak faizleri daha küçük artırımlar ile yukarı gidecektir" diye konuştu.

Makhlouf demecinde, "Ne kadar fazla faiz artırımına ihtiyacımız olduğuna kadar vermek için Euro Bölgesi ekonomisinde ne olduğuna bakmamız gerekli. Gelecek yılın ikinci yarısında enflasyonun düştüğünü göreceğimizi düşünüyorum" ifadelerini de kullandı.

Makhlouf: Faiz artırım büyüklüğü konusunda açık fikirliyim

 

Makhlouf: Faiz artırımları devam etmeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)