BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMahsa'nın ailesi tehdit mesajları alıyor----

Mahsa'nın ailesi tehdit mesajları alıyor

Mahsa'nın ailesi tehdit mesajları alıyor
10 Ekim 2022 - 16:31 www.finansgundem.com

İran'da başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Mahsa Amini'nin ailesininin protestolara katılmamaları için tehdit edildikleri belirtildi.

22 yaşındaki Mahsa Amini, 13 Eylül'de başkent Tahran'da “ahlak polisi” olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından “başörtüsü kurallarına uymadığı” gerekçesiyle gözaltına alınmış ve burada fenalaşmış, 16 Eylül'de hastanede hayatını kaybetmişti. Polis tarafından darbedildiği öne sürülen genç kadının ölümü İran'da çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği protesto dalgasının fitilini ateşledi.

Başörtüsü takmanın zorunlu olduğu İran'da bu kurala karşı ayaklanan kadınların sembolü haline gelen Mahsa Amini'nin kuzeni açıklamalarda bulundu. İran devletinin ailesine büyük baskı uyguladığını, olayla ilgili insan hakları örgütlerine bilgi vermelerinin engellendiğini söyleyen Mahsa'nın kuzeni İrfan Murtazei, sahte hesaplar aracılığıyla sürekli ölüm tehdidi aldıklarını kaydetti. İrfan Murtazei, ''Telefon üzerinden çok fazla ölüm tehdidi alıyorum, beni şehirde gördükleri anda kaçırıp öldüreceklerini söylüyorlar.'' diye ayrıca ekledi.

Mahsa'nın siyasi biri olmadığını söyleyen Murtezai, İran devletinin kuzeninin ölümüyle ilgili yalan bilgi yaydığını ifade etti.

İran Adli Tıp Kurumu, Mahsa Amini ile ilgili raporunda, genç kadının ölümünün, “başına, hayati organlarına ve vücuduna darp sonucu değil, beyin hipoksisinin neden olduğu çoklu organ yetmezliğinden” kaynaklandığını savunmuştu. Amini'nin 8 yaşındayken beyin ameliyatı geçirdiği ve buna bağlı olarak beynin hipotalamus ve hipofiz bezinde adrenalin ve tiroid bozukluğu olduğu ifade edilmişti.

Mahsa Amini'nin ailesi ise kızlarının herhangi bir sağlık sorununun olmadığını söylemişti.

Mahsa Amini protestolarına işçilerden destek

 

AP'den çağrı: Mahsa Amini cinayetinin sorumlularına yaptırım uygulayın

 

İran'da Mahsa Amini protestoları yayılıyor

 

İran'da göstericilere gözdağı: Yargılamaya kadar serbest bırakma yok

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)