BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'da Mahsa Amini protestoları yayılıyor----

İran'da Mahsa Amini protestoları yayılıyor

İran'da Mahsa Amini protestoları yayılıyor
23 Eylül 2022 - 12:56 www.finansgundem.com

İran'da ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Mahsa Amini protestoları devam ediyor. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ise Amini'nin ölümünün soruşturulması gerektiğini söyledi.

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin, gözaltındayken hayatını kaybetmesinin ardından başlayan gösteriler, 80'den fazla kent ve kasabaya yayıldı. Sokaklar, "Kadın, yaşam ve özgürlük" sloganlarıyla yankılandı.

Polis, genç kadının kalp rahatsızlığı yaşayarak acilen hastaneye kaldırıldığını öne sürdü. Ancak genç kadının gözaltında şiddete maruz kaldığı iddia edildi.

İran makamları bu iddiaları reddetti.

Genç kadının hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolar, ülke geneline yayıldı. Çok sayıda kişi hayatını kaybetti, yaralananlar oldu.

"Gözaltında ölüm soruşturulmalı"

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, göstericilerin eylemlerini 'kabul edilemez' olarak niteledi ve "gözaltında ölüm soruşturulmalı" dedi.

Baba Emcet Amini, kızının bir sağlık sorunu olmadığını belirtti, "Tanıklar kızımın gözaltında dövüldüğünü söylüyor" diye konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri, Amini'yi gözaltına alan Ahlak Polisi Müdürüne yaptırım kararı aldı. İran'da Güvenlik ve İstihbarat birimlerindeki bazı isimler de yaptırım listesine alındı.

Amini'nin otopsi raporu ise henüz açıklanmadı.

ABD'den İranlı yetkililere yaptırım

 

İran kaosun eşiğinde

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.23 Eylül 2022 14:25

    BAKARA 256 MEALLERİ; LA İKRAHE FİD DİNİ....DİNDE ZORLAMA YOKTUR....-DİNDE HİÇBİR ZORLAMA YOKTUR...

  • E.g.23 Eylül 2022 14:13

    BAKARA 256 MEALEN ;DİNDE ZORLAMA YOKTUR.....KADINLARI BASLARINI AÇTILAR DİYE DÖVEREK İSKENCE EDENLER/ETTİRENLER KURAN AYETİNİ İNKÂR EDENLERDİR