BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLüks marka Chanel’den Rus vatandaşlarına ambargo----

Lüks marka Chanel’den Rus vatandaşlarına ambargo

Lüks marka Chanel’den Rus vatandaşlarına ambargo
06 Nisan 2022 - 09:18 www.finansgundem.com

Ukrayna'daki savaşın başlamasından kısa bir süre sonra Rusya’daki faaliyetlerini askıya alan Fransa merkezli lüks tüketim markası Chanel, Rus vatandaşlarına yeni kısıtlamalar getirme kararı aldı.

Bir süre önce Rusya'daki hizmetlerini kapatan Fransız giyim markası Chanel, başka ülkelerden alışveriş yapan Ruslara kısıtlama getirdi.

Bloomberg’in haberine göre Chanel’in başka ülkelerden alışveriş yapan Rus vatandaşlarına satış yapmadan önce “Bunu Rusya’da mı kullanacaksınız” diye sorduğu ortaya çıktı. Chanel’in bu sayede Avrupa Birliği’nin (AB) uyguladığı 300 eurodan pahalı lüks ürünlere uygulanan yaptırımı uyguladığı belirtildi.

Bloomberg bu durumu, “Dubai’deki Chanel’de çalışanlar Rus müşterilerine 8250 euroluk Chanel çantanın Rusya’da kullanıp kullanmayacaklarını sorabilecek, Ruslar buraya özgürce seyahat edebiliyor” ifadeleriyle aktardı.

Bunu Rusya'da mı kullanacaksınız?

Chanel adına açıklama yapan yetkili, “Yeni bir süreç başlattık ve nerede yaşadığını bilmediğimiz müşterilere bu ürünleri Rusya’da kullanıp kullanmayacaklarını soruyoruz. Bu durum bazı müşterilerimizde hayal kırıklığı yarattı” ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da Chanel’i Twitter üzerinden eleştirdi. Marka, 4 Mart’tan itibaren Rusya’daki mağazalarını kapatmış ve e-satış platformunu da askıya almıştı. AB, ürünlerini Rusya’da kullanacak Rus vatandaşlarına lüks tüketim ürünlerinin satışını engellemişti.

Yabancının Rusya'dan çıkması Türk markalarına yaradı

Dev markalar Rusya’da ‘temel ihtiyaç’ çıkmazında

Ünlü markalar çekileceklerini açıkladı: Ruslar sıraya girdi!

Türk markalardan Ukrayna'daki mağazalarını kapatma kararı

Burger King Rusya'dan çekilemiyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)