BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜnlü markalar çekileceklerini açıkladı: Ruslar sıraya girdi!----

Ünlü markalar çekileceklerini açıkladı: Ruslar sıraya girdi!

Ünlü markalar çekileceklerini açıkladı: Ruslar sıraya girdi!
05 Mart 2022 - 20:45 www.finansgundem.com

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'nın kentlerini vurmasıyla dünyadaki tepkiler ve yaptırımlar daha da büyüdü.


Geçtiğimiz günlerde teknolojiden perakendeye birçok Avrupalı ve ABD'li marka, Rusya'da satışlarını askıya aldıklarını açıklamıştı. Fransız moda devleri de Rusya'dan çekilen markalara eklendi.

Fransız lüks Moda Markaları LVMH, Kering, Hermes ve Chanel, Moskova’nın Ukrayna saldırısının ardından Rusya'daki mağazalarını geçici olarak kapattığını duyurdu. İngiltere, Avrupa Birliği ve ABD'nin getirdiği yaptırımlar sonrasında iş yapmanın daha zor olması da markaları etkiledi.

Hermes ve İsviçreli Cartier sahibi Richemont, Rusya'da işlerine ara vereceklerini açıklayan ilk firmalar arasında yer aldı. Christian Dior, Givenchy ve Bulgari gibi markaların da sahibi olan LVMH, ülkedeki 124 butiğini pazar gününden itibaren kapatacak.

Gucci ve Saint Laurent'e ev sahipliği yapan Kering'in Rusya'da iki mağazası ve ülkede 180 çalışanı bulunuyor. Fransız firma, kararının "Mevcut duruma ilişkin artan endişelerden" kaynaklandığını söyledi.

LVMH sözcüsü AFP'ye "Bölgedeki mevcut koşullar göz önüne alındığında, LVMH Rusya'daki mağazalarının 6 Mart'tan itibaren geçici olarak kapatıldığını üzülerek duyuruyor" dedi.

(Rusya'da Ukrayna krizi nedeniyle mağazalarını kapatacaklarını açıklayan markalar önünde uzun kuyruklar oluştu. Ruslar bu mağazalardan alışveriş yapabilmek için sıraya girdi.)

Öte yandan Fransız moda devi Chanel açıklamasında, “Artık Rusya'ya ürünlerimizi teslim etmeyeceğiz. Mağazalarımızı kapatacağız ve e-ticareti zaten durdurduk. Çalışanlarımızın güvenliği önceliğimizdir ve onları desteklemeye devam edecek ve yerel ekiplerimizle yakın temas halinde olacağız” ifadelerine yer verdi.

Türk markalardan Ukrayna'daki mağazalarını kapatma kararı

 

Putin: Yaptırımlar Rusya'ya savaş ilan etmek gibidir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)