BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk markalardan Ukrayna'daki mağazalarını kapatma kararı----

Türk markalardan Ukrayna'daki mağazalarını kapatma kararı

Türk markalardan Ukrayna'daki mağazalarını kapatma kararı
24 Şubat 2022 - 10:39 www.finansgundem.com

Rusya’nın Ukrayna’da askeri hareket başlatması, Ukrayna’da faaliyet gösteren Türk hazır giyim mağazalarını da etkiledi. Daha bir çok marka, ülkede bulunan 200 civarında mağazasını güvenlik nedeni ile kapattı.

Rusya-Ukrayna krizinde korkulan oldu.Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı liderlerin yardım talebi sonrası Rus tankları Donbas'a girdi. Rusya saldırısı Ukrayna’da faaliyet gösteren Türk hazır giyim mağazalarını da etkiledi. LC Waikiki’den Colin’s’e ve English Home’a kadar birçok marka, ülkede bulunan 200 civarında mağazasını güvenlik nedeni ile kapattı.

Dünya'dan Yener Karadeniz'in haberine göre AVM’lerden konuyla ilgili markalara yazı gönderildi. Ülkede en fazla şubesi bulunan markalardan Colin’s’in 60, LC Waikiki’nin 50 civarında ve English Home’un ise 33 mağazası bulunuyor. Öte yandan markaların, önümüzdeki dönemde yeni mağaza açılışlarına ilişkin planlarını da askıya aldığı belirtiliyor.

2023'de LC Waikiki'nin hedefi 60 mağaza

Ülkede en fazla mağazası bulunan markalardan biri LC Waikiki. Marka; Kiev, Çernigov, Jitomir, Harkov, Lviv, Dnipro, Krivoy Rog, Zaporijya, Odessa ve diğer şehirlerde 50’ye yakın mağaza ile faaliyet gösteriyor. LC Waikiki 2023’e kadar ülkede 60 mağazaya ulaşmayı planlıyordu.

 Colin’s’in  70 civarında mağazası var

Ülkede en fazla mağazası bulunan marka ise Colin’s, Colin’s’in Ukrayna’da 70 civarında mağazası bulunuyor. Marka, 22 yıl önce Ukrayna’da faaliyete başladı ve şu anda toplam satış alanı 25 bin metrekare civarında. Mağazalar ülkenin 30’dan fazla şehrinde bulunuyor.

Yeni açılışlar beklemede

Ev tekstili alanında faaliyet gösteren English Home’un ise Ukrayna’da 33 mağazası bulunuyor. Marka mağazalarını kapatmakla birlikte yeni açılışları ise askıya aldı.

Bu savaş Türk turizmini ne kadar etkiler? Yanıt Bakan'dan geldi

 

Ukrayna’dan Türkiye’ye kritik çağrı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)