BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBu savaş Türk turizmini ne kadar etkiler? Yanıt Bakan'dan geldi----

Bu savaş Türk turizmini ne kadar etkiler? Yanıt Bakan'dan geldi

Bu savaş Türk turizmini ne kadar etkiler? Yanıt Bakan'dan geldi
24 Şubat 2022 - 10:29 www.finansgundem.com

Rusya-Ukrayna kriziyle ilgili konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2022 yılı turist ve turizm geliri hedefini açıklayarak 'Türkiye turizmi bu olaylardan olumsuz olarak etkilenmeyecektir, tüm tedbirler alındı.' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Genel Merkezi’nde Türkiye’nin 2023 ve 2028 turizm hedeflerine ilişkin sunum yaptı.

AK Parti Grup Başkanvekili Binali Yıldırım başkanlığında yaklaşık 4 saat süren toplantıda Ersoy, “Farklı ülkelerden turistlerin gelmesi için 125 ülkede tanıtım faaliyetleri yürütülüyor. Tedbirler alındı. Ülkelere özel çalışmalarımız tamam. Bize olumsuz bir yansıması olacağı kanaatinde değilim” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Ersoy, Rusya-Ukrayna kriziyle ilgili “Türkiye turizmi bu olaylardan olumsuz olarak etkilenmeyecektir, tüm tedbirler alındı. Biz daha önce de böyle krizlerle karşılaştık, hazırlıklıyız” dedi. Ersoy, 2022 yılında 42 milyon ziyaretçi ve 35 milyar Turizm geliri, 2028’de ise 100 milyon ziyaretçi ve 120 milyar turizm geliri hedeflendiğini açıkladı.

EGE BÖLGESİ'NİN TURİZM MERKEZİ ÇEŞME OLACAK

Çeşme’nin Ege Bölgesi’nin turizm merkezi olmasını amaçlayan proje ile ilgili de bilgi veren Bakan Ersoy, özetle şunları söyledi: 

“İzmir Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesinde çok önemli bir proje için çalışıyoruz. Agro (tarım) turizmi de olacağı büyük bir proje olacak. Tahmini yatak sayımızı 100 bin olarak belirlemiştik ancak proje çalışmaları sırasında bölgede koruma alanlarının olduğu görüldü ve bu yatak kapasitesini tahmini 55 bine indirerek minimize ettik. Koruma alanlarıyla ilgili çok hassas davranıyoruz ve bu süreçte en ufak bir sorun oluşmaması için titiz bir çalışma yürütüyoruz. Tahsis geliri 1,5 milyar Dolar. Özel Sektör yatırımı 15 milyar dolar, yıllık yaklaşık 3 milyar dolar yatırım geliri olacak. İçerisinde turizmin çeşitlendirildiği bir atmosfer olacak. Agro (tarım) turizmi ve gastronomi de olacak.”

TURİSTLERİN YÜZDE 10’U EGE’DE

Türkiye’de turistlerin hangi bölgelere ilgi duyduğu ile ilgili de bir çalışma yapıldığını anlatan Ersoy’un “Turistlerin yüzde 40’ı Akdeniz, yüzde 40’ı Marmara, yüzde 10’u Ege ve yüzde 10’u da diğer bölgeleri tercih ediyor. Bu projeyle Ege Bölgesi’ne gelen turist oranının kısa vadede yüzde 20’ye çıkarılması da hedefleniyor. Bu proje ile Ege Bölgesi’nde 3-4 ay süren turizm sezonu 12 aya çıkması amaçlanıyor” bilgisini paylaştığı da öğrenildi.

Bakan Ersoy, kültür yolu projesinin de genişleyeceğini belirterek, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nin benzerinin bu sene Ankara’da, 2023 yılında da İzmir’de yapılacağını açıkladı. Rami Kışlası çalışmalarının bu yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyleyen Ersoy, “İstanbul’un en yoğun ziyaretçi alacak kütüphanelerinden birini yapıyoruz. 36 bin metrekare kapalı alan, 51 bin metrekare açık alanı ile Türkiye’nin en çok ziyaret edilen kütüphanelerinden olacak” dedi. Bakan Ersoy, Kız Kulesi ile ilgili restorasyon çalışmalarının sürdüğü belirterek açılışın bu yıl yapılacağını söyledi. Ersoy, “Yeme içme işlerinden arındırılacak. Galata Kulesi gibi gezi ağırlıklı müze olarak kullanılacak” dedi.(Hürriyet- Gizem Karakış)

Turizmcinin umudu erken rezervasyon

 

BBC: Turizm, Türkiye’deki enflasyon baskısını hafifletebilir mi?

 

Antalya'nın ocak ayı turizminde yüzde 178'lik artış

 

4.çeyrekte turizm geliri • arttı

 

Turizmde 'kısa vade' rezervasyon dönemi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR24 Şubat 2022 15:04

    Vallahi ruslarla iyi geçinmek gerek yoksa öyle atıp tutarsan adamlara yiyecek ekmegide bulamazsın aldıgın buğdayını kestilermi açıkta kalırsın