BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinLondra finans sektöründe iş kalmadı----

Londra finans sektöründe iş kalmadı

Londra finans sektöründe iş kalmadı
18 Ocak 2021 - 14:00 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinde bankacılık sektöründe binlerce kişi dünya çağında işsiz kalırken, Londra'da yeni iş pozisyonları 2015 yılından bu yana en düşük seviyede.

Londra'da finans sektöründe açılan yeni iş pozisyonu sayısı hem korona virüs kaynaklı belirsizlikler hem de Brexit küçülmesi ile 2020 yılında yaklaşık yarı yarıya azaldı.

İnsan kaynakları şirketi Morgan McKinley'nin hazırladığı raporda Londra'da geçen yıl finans sektöründe 16 bin 335 adet iş ilanı yayınlandı. 2015 yılından beri en zayıf seviyede olan bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 49'luk bir düşüşü işaret etti.

Morgan McKinley’nin İngiltere'deki biriminin idari direktörü Hakan Enver, "Brexit kendi başına yeterince zordu. Bununla birlikte Londra küresel pandemiden kaynaklı hasar ve ABD'deki liderlik değişiminden kaynaklı kargaşa ihtimaliyle mücadele etmek durumunda kaldı." dedi.

2020'de Avrupa Birliği (AB) ile ticaret anlaşması konusundaki gündemden düşmeyen belirsizlik 24 Aralık'ta çözüme kavuştuğu zaman Finans sektörüne pek bir getiri sağlamadı. Diğer yandan korona virüs pandemisi çoğu çalışanın yılın büyük bir kısmında evde kalmasına neden oldu. Bazı bankalar ek volatiliteden kâr elde etmiş olsalar da Londra ve Avrupa'daki bazı büyük şirketler aşırı düşük faizlerin ve teknolojik değişimlerin maliyetini dengelemek için işten çıkarma yoluna gitti.

Enver, pandemi sonrasında işverenler uzaktan çalışma konusunda daha esnek oldukça, seyahat ihtiyacının azalması gibi unsurların etkisiyle ortalama ücretlerin düşme ihtimali olduğunu söyledi.

Merkez Bankasından Almanya için kötümser tahmin

Sterlinde alış tarafı ağır basıyor

Trump'tan son karar: Yaklaşık 100 kişiye af çıkaracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)