BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMerkez Bankası'ndan Almanya için kötümser tahmin----

Merkez Bankası'ndan Almanya için kötümser tahmin

Merkez Bankası'ndan Almanya için kötümser tahmin
18 Ocak 2021 - 13:55 www.finansgundem.com

Bundesbank: Alman ekonomisi kayda değer kötüleşme ile karşı karşıya kalabilir

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) korona virüse karşı uygulamaya konan tedbirlerin yeniden uzatılması halinde Alman ekonomisinin kayda değer bir "kötüleşme" ile karşı karşıya kalabileceği uyarısı yaptı.

Alman ekonomisinin mevcut korona virüs tedbirleri karşısında pozisyonunu koruyabilir olduğunu ifade eden Bundesbank, ancak tedbirlerin uzatılması veya sıkılaştırılması halinde ekonominin darbe alabileceğini vurguladı.

Bundesbank bugün yayınladığı aylık raporda, "Eğer vaka sayıları ciddi şekilde azaltılamaz ve ekonomik aktiviteye yönelik cari sınırlamalar devam eder veya sıkılaştırılır ise ekonomide kayda değer kötüleşme olabilir" ifadelerine yer verdi.

Bundesbank, Alman ekonomisinin 2020 yılının son 3 ayında durgunluğa girdiğini ancak sanayi ve insaat sektöründe toparlanmanın etkisi ile daralmadığını tahmin ederken, "Alman ekonomisinin esnekliği konusunda cesaret verici sinyaller ekonomik aktiviteye sınırlamaların yılın başında uzatılmasının ve sıkılaştırılmasının toparlanmayı aşırı geciktirmeyeceğine dair umut veriyor" ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası indirim sürprizi yapar mı?

Sterlinde alış tarafı ağır basıyor

Doların altın üzerinde etkisi sürüyor

PPK öncesi kurlar hareketlendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)