BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLibor cezaları Japonya'ya kadar gitti----

Libor cezaları Japonya'ya kadar gitti

Libor cezaları Japonya'ya kadar gitti
26 Aralık 2013 - 07:46 www.finansgundem.com

Japonya'da bankacılık regülatörü, finansal gösterge Tibor'un manipülasyonundan ötürü ceza yazmaya hazırlanıyor

Finansal piyasalarda daha geniş kapsamlı otorite ve daha sıkı denetim için çabalayan dünya genelindeki regülatörler arasına katılan Japonya bankacılık regülatörü, finansal göstergelerin manipülasyonundan ötürü ceza yazmayı planlıyor.
Regülatörün danışmanlık komitelerinden biri, Finansal Hizmetler Ajansı 'nın (FSA) Tokyo Bankalararası Faizi (Tibor) gibi gösterge faizleri belirleyen organizasyonları denetlemek için resmi yetki almasının gerektiğini söyledi. Adını vermeyen bir FSA yetkilisi, kurulşun, önümüzdeki yıl parlamentoya değişiklikleri içeren bir tasarı sunmayı planladığını söyledi.
Tavsiyeler, geçtiğimiz ay Tibor ve diğer gösterge faizlerdeki düzenleme ve denetimlerin, uluslararası trendlere paralel hâle getirilmesi için oluşturulan komitenin işini bir araya topluyor. Aralarında Deutsche Bank AG ve Royal Bank of Scotland Group Plc'nin de olduğu şirketlere verilen cezalar bu ay 6 milyar dolara ulaştı ve dünya genelinde diğer birçok şirket hakkındaki incelemeler devam ediyor.

Japon Bankacılar Birliği'nin sözcüsü Kyosuke Hattori, "Uluslararası trend göz önünde bulundurulduğunda, Japonya'nın düzenleme çerçevesine ihtiyacı olduğunu tamamen anlıyoruz. Planlanan değişiklik, piyasanın Tibor'a güvenini destekleyebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada, piyasa denetimi görevi kapsamında bazı faiz manipülasyonlarını incelemiş olan FSA'nın faizi belirleyen kurumları inceleyen ve denetleyen bir çerçeve oluşturması ve bu verileri manipüle eden finansal şirketlere ceza yazması gerektiği belirtildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)