BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinLeman Sam beraat etti----

Leman Sam beraat etti

Leman Sam beraat etti
15 Mart 2016 - 13:13 www.finansgundem.com

Kurban Bayramı'nda Twitter'dan yayınladığı mesajda dini değerleri aşağıladığı iddiasıyla yargılanan sanatçı Leman Sam, mahkemenin suç unsurlarının oluşmadığı kararına varmasıyla beraat etti

Kurban Bayramı'nda attığı "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır, IŞİD beni şaşırtmıyor" tweet nedeniyle mahkemelik olan Sanatçı Leman Sam beraat etti. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Leman Sam ve Avukatı Hikmetyar Ceylan hazır bulundu. Leman Sam mahkemedeki ifadesinde, "Böyle şeylerle yargıyı meşgul etmek bana doğru gelmiyor. Davaya konu twitim 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' amacını taşımıyor. Söz konusu twitim kimsenin dini inancına yönelik değildir. Beraatimi istiyorum" dedi. Mahkeme de suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Sanatçı Leman Sam'ın beraatine karar verdi.

"Ben zeki bir insanım kimsenin inancına veya kendi özdeğerlerine dokunacak bir şey zaten söylemem. Öyle bir niyetim de yok zaten. Ama insanlar tweeti istedikleri gibi anlamışlar. Sonucunu da gördüler"

"KİMSENİN İNANCINA VEYA KENDİ ÖZDEĞERLENİNE DOKUNACAK BİR ŞEY ZATEN SÖYLEMEM"

Leman Sam adliye çıkışı yaptığı açıklamada, "Yargının bu tür ipe sapa gelmeyen şeylerle meşgul edilmesine karşıyım. Ülkenin çok önemli meseleleri var. Ben zeki bir insanım kimsenin inancına veya kendi özdeğerlenine dokunacak bir şey zaten söylemem. Öyle bir niyetim de yok zaten. Ama insanlar tweti istedikleri gibi anlamışlar. Sonucunu da gördüler" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)