BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiLe Maire: ECB ve maliye politikaları uyumlu olmalı----

Le Maire: ECB ve maliye politikaları uyumlu olmalı

Le Maire: ECB ve maliye politikaları uyumlu olmalı
27 Ekim 2022 - 12:41 www.finansgundem.com

Fransa Maliye Bakanı Le Maire, İngiltere'de yaşanan durumdan kaçınmak için ECB'nin ve maliye politikalarının uyumlu hale getirmesi gerektiğini belirtti.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Avrupa Merkez Bankası(ECB) ve Euro Bölgesi hükümetlerinin İngiltere'ye benzer hatalar yapmaktan kaçınmak için para ve maliye politikasında mükemmel koordinasyona ihtiyaçları olduğunu bildirdi.

Le Maire, BFM Business televizyonuna verdiği demeçte, İngiltere Başbakanı Liz Truss'un finansal piyasalarla yüzleşmesine ve ardından istifasına yol açan hataların, ülkelerin kamu maliyesi ile hiçbir şey yapmayı göze alamayacağını gösterdiğini söyledi.

Le Maire, “Para ve bütçe politikası arasında mükemmel bir koordinasyona ihtiyacımız var. Enflasyonla mücadele etmek zorunda olduğunuz için para politikası daha kısıtlayıcı hale geldiğinde herkesin stratejik hedefi %2 enflasyona dönmektir. Çünkü bu enflasyon hem hane halkı hem de firmalar için tahammül edilemez düzeydedir. ECB para politikasını sıkılaştırdığında, maliye politikası zorunlu olmalıdır. Ayrıca daha sorumlu olun.” dedi.

Le Maire, muhtemelen bir artışla sonuçlanacak bir ECB kararı öncesinde euro bölgesindeki faiz oranları sorulduğunda, bakan yorum yapmanın kendi işi olmadığını söyledi ancak, hükümetleri merkez bankası politikasına karşı çalışmamaya çağırdı.

Le Maire: Enflasyon yıl sonunda yüzde 5'e düşecek

 

Piyasalar ECB'ye kilitlendi

 

ECB'nin faiz artırımına dair beklentiler şekilleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)