BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Lavrov’un uçağı Çin’e giderken yoldan döndü' iddiası----

'Lavrov’un uçağı Çin’e giderken yoldan döndü' iddiası

'Lavrov’un uçağı Çin’e giderken yoldan döndü' iddiası
18 Mart 2022 - 12:44 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Çin'e gitmek üzere yola çıktığı fakat 2 bin 800 kilometre gittikten sonra uçağının Moskova'ya geri döndüğü iddia edildi.

Lavrov'un Çinli yetkililerle görüşmek üzere büyük bir Rus heyetiyle uçağa bindiği ancak uçağın Pekin’e inmek yerine Moskova’ya geri döndüğü kaydedildi. Alman Bild gazetesinin iddiasına göre Lavrov’un da içerisinde olduğu uçağın 2 bin 800 kilometre yol kat ettikten sonra Moskova’nın Sheremetyevo havaalanına indiği belirtildi.

Geri dönüşün nedeni

Gazete durumu iki nedene dayandırdı: Ya Pekin yönetimi Lavrov’u kabul etmek istemedi ya da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Bakana geri dönmesini emretti.

Son dönemde, Rus işgali sonrası Moskova ve Pekin yönetimlerinin ilişkileri de zorlu bir döneme girdi. Moskova yönetiminin son günlerde Çin’den askeri ve ekonomik yardım talep ettiği öne sürüldü ancak  her iki ülkedeki yetkililer iddiaları doğrulamayı reddetti.

Çin, savaşa karşı olduğunu açıklamıştı

Dün, Çin’in Ukrayna büyükelçisi, Pekin yönetiminin işgale destek olmayacağını açıkladı. Daha önce de Çin’den yapılan açıklamalarda ‘Savaşa karşıyız’ denilmişti. Gazete, Pekin yönetiminin Rusya’yı aktif olarak desteklemediğini hatırlatarak, Lavrov’un geri çevrilmiş olabileceğini belirtti.

Sergey Lavrov, Bild’in iddialarını reddetti ve uçağının geri dönmüş olduğu iddiasını yalanladı. Rusya’nın bu açıklamasına karşın  dünyanın gözü kulağı Çin’den gelen açıklamalara çevrildi.

Türk bankalarında Rusya belirsizliği

İngiltere, Rus televizyon kanalının lisansını iptal etti

Hollanda'da dondurulan Rus varlıkları 200 milyon euronun üzerinde

Rusya Kiev’de yerleşim bölgesini vurdu

Rusya’dan ayrılan şirketlere yaptırım uygulanacak

Putin’in para konusunda güvendiği tek isim

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)