BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin’in para konusunda güvendiği tek isim ----

Putin’in para konusunda güvendiği tek isim

Putin’in para konusunda güvendiği tek isim
18 Mart 2022 - 11:36 www.finansgundem.com

Vladimir Putin, Merkez Bankası başkanlığı görevine yeniden Elvira Nabiullina’yı aday gösterdi. 2013 yılından bu yana görevi yürüten Nabiullina, beş yıl da başkan olarak devam edecek

Ukrayna’yı işgali nedeniyle sert yaptırımlara maruz kalan Rus Merkez Bankası tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. Rusya’da parlamentonun alt kanadı Devlet Duması, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in resmi olarak görev süresinin sonuna yaklaşan Elvira Nabiullina’yı Merkez Bankası başkanlığı görevine yeniden atamasını önerdiğini aktardı. Duma Başkanı Vyaçeslav Volodin, Putin’in belirlenen prosedüre uygun olarak ilgili Mali Piyasa Komitesine bu konuyu 21 Mart’ta Devlet Duma Konseyi’nin değerlendirmesine sunması talimatını verdiğini açıkladı.

2013’ten beri Merkez Bankası’na başkanlık eden Elvira Nabiullina’nın 24 Mart 2022’de bitecek olan görev süresi, 2017 yılında Devlet Duması tarafından onaylanarak beş yıl uzatılmıştı. Vladimir Putin’in para konusunda Elvira Nabiullina’ya çok güvendiği için bu kritik dönemde görevde kalmasını istediği belirtiliyor.

Rusya Merkez Bankası Birinci Başkan Yardımcısı Sergey Shvetsov’un 21 Mart 2022 itibariyle görevinden ayrılacağı duyuruldu.

2014 yılından bu yana Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Vladimir Chistyukhin’in 21 Mart’ta görevini bırakacak olan Shvetsov’un yerini alacağı, 17 Ocak’tan itibaren ise Merkez Bankası Sigorta Piyasası Departmanı Direktörü Filip Gabunia’nın Skobelkin’den boşalan göreve getirileceği belirtilmişti.

Japonya, Rusya'ya yaptırımlarını artırdı

 

S&P, Rusya'nın kredi notunu düşürdü

 

ABD'den Rusya'ya yaptırım yasası

 

Yaptırımlara burada direniyor.. İşte Rusya'nın altın üssü!

 

Rusya duyurdu! 117 milyon dolarlık ödeme yapıldı

 

Rusya'da yıllık enflasyon 2015’ten bu yana en yüksek seviyesinde

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)