BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiLagarde: Enflasyon beklenenden daha uzun süre yüksek kalacak----

Lagarde: Enflasyon beklenenden daha uzun süre yüksek kalacak

Lagarde: Enflasyon beklenenden daha uzun süre yüksek kalacak
03 Şubat 2022 - 16:42 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, faiz kararı sonrası açıklamalarda bulundu. Lagarde, Enflasyonun düşündüklerinden daha uzun süredir yüksek seyrettiğini ve beklenenden daha uzun süre yüksek kalmaya devam edeceğini belirtti.

ECB Başkanı Lagarde, faiz kararı sonrası gazetecilerin karşısına çıktı. Lagarde'ın açıklamalarının ardından euro, dolara karşı 1,1391 ile 18 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Ocak'ta enflasyon oldukça şaşırtıcıydı

Enflasyonun Ocak ayında yukarı yönlü olmasının şaşırtıcı olduğunu belirten Lagarde, enflasyon için risklerin özellikle kısa vadede yukarı yönlü olduğunu ve beklenenden daha uzun süre yüksek kalmaya devam edeceğini söyledi. Çekirdek enflasyona yönelik ölçümlerin çoğunun yükseldiğini ifade eden ECB Başkanı, çekirdek enflasyondaki yükselişlerin kalıcılığının belirsiz olduğunu sözlerine ekledi.

Ekonomi toparlanmaya devam ediyor

Ekonominin pandemiden çok daha az etkilendiğini söyleyen Lagarde, yıl içinde ekonominin güçlü şekilde toparlanmasını beklediklerini ifade etti. Lagarde konuşmasında "İş gücü piyasasında şartlar daha da iyileşiyor, görünüme yönelik riskler dengeli ve fiyat artışları daha genele yaygın hale geldi." dedi.

Lagarde ayrıca, "Salgını kontrol altına almaya yönelik tedbirler turizm ve seyahat sektörlerini etkiliyor, arz darboğazları gevşemeye başlıyor olabilirler ancak bir süre daha var olmaya devam edecekler" dedi.

Enflasyon konusunda derin tartışmalar yaptık

Lagarde konuşmasına şöyle devam etti, "Enflasyonun sürprizler yapması Yönetim Konseyi'nin tüm üyelerini endişelendiriyor. Yönetim Konseyi endişeli ancak karar vermek konusunda aceleci değil."

ECB Başkanı Lagarde, gazetecilerden gelen bir soruya yanıtında 2022 yılında bir faiz artırımının muhtemel olmadığı ifadelerini tekrarlamadı. Lagarde, alınacak herhangi bir kararda ECB'nin yavaş yavaş hareket edeceğini söyledi. 

Koşulsallıklar olmadan taahhütlerde bulunamam. Hedefe giderek yaklaşıyoruz. Mart ayındaki toplantıda alınacak karar, ortaya konacak tahminler konusunda önceden yargıda bulunamam.

Lagarde'nin konuşmasındaki diğer satır başları şöyle:

Ücretler üzerinde açık bir baskı var ve ücret sözleşmelerinde ciddi bir yükseliş görmüyoruz.

Bankalar şu anda pandemi öncesindeki kadar karlılar. Finansman şartları hala olumlu, destekleyici olmaya devam ediyor.

Jeopolitik gerilimler arttı.

Avrupa Merkez Bankası'ndan sürpriz yok

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)