BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa Merkez Bankası'ndan sürpriz yok----

Avrupa Merkez Bankası'ndan sürpriz yok

Avrupa Merkez Bankası'ndan sürpriz yok
03 Şubat 2022 - 15:45 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası(ECB), faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi.

ECB'den yapılan açıklamaya göre, refinansman operasyon faiz oranının yüzde 0,00 olarak devam etmesine kararı verildi. Piyasa beklentisi de faiz oranının değiştirmeyeceği yönündeydi.

ECB, bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen Faiz oranını gösteren faiz oranını yüzde -0,50, marjinal faiz oranını yüzde 0,25 olarak korudu. Analistlerin tahmini de iki faiz oranında değişiklik yapılmayacağı şeklindeydi.

"Her iki yönde de olabilir"

Aralık ayında yapılan Yönetim Konseyi toplantısında alınan kararların tekrarlayan ECB, politika duruşunda çok küçük değişiklikler yaparken, toplantı sonrasındaki açıklamasından bir sonraki politika adımı "her iki yönde olabilir" ifadesini çıkardı.

Bugünkü Yönetim Konseyi toplantısının ardından yapılan açıklamada, "Yönetim Konseyi, enflasyona orta vadede yüzde 2 hedefinde istikrar kazandırmak için tüm enstrümanlarını uygun şekilde ayarlamaya hazır olmaya devam ediyor" ifadelerine yer verilirken, gerektiğinde faiz oranlarının hala düşürülebileceği ifadesi korundu.

2023 yılında bir faiz artırımına kapıyı açık tutan ECB Yönetim Konseyi, PEPP çerçevesinde net varlık alımlarını cari çeyrekte bir önnceki çeyreğe göre yavaşladığını ve Mart 2022 sonunda bu alımların sona erdirileceğini tekrarladı. PEPP çerçevesinde alınmış varlıkların itfalarından gelen ana paralar ise en azından 2024'e kadar yatırıma yönlendirilmeye devam edilecek.

PEPP sona erdikten sonra APP çerçevesinde aylık varlık alımları 2022 ikinci çeyrekte 40 milyar euro, üçüncü çeyrekte 30 milyar euro olarak uygulanacak. Sonrasında APP çerçevesinde varlık alımları aylık 20 milyar euro olarak gerektiği sürece devam ettirilecek.

Varlık alımları ECB'nin faiz artırımına başlamasından kısa süre sonra bitirilecek.

ECB Başkanı Christine Lagarde'ın basın toplantısı ise TSI 16.30'da başlayacak.

İngiltere Merkez Bankası faiz oranını yükseltti

 

Enflasyon 20 yılın zirvesine yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)